AMSterdam Eat Slider

Het eerste weekend van de maand luid je in bij Bridges met hun Oesteruurtje

Bridges BarBistro

Foto: Michael Graste

De eerste week van een nieuwe maand, deze valt toch altijd wel even zwaar. Wij worden er niet heel gelukkig van. Na zo een wild weekend of juist heerlijk niksen met een paar goede Netflix series op de bank, moet je weer geloven aan de lange werkweek die op je te wachten staat. En dat is niet niks. Graag spoelen wij door naar vrijdag 18.00 uur; kantoorweek voorbij en genieten maar!

Artikel gaat hieronder verder

Om zo’n werkweek te kunnen overleven, hebben wij het liefst iets om naar uit te kijken aan het einde van de week. Dan kun je ergens naartoe werken. En daar heeft Bridges goed over nagedacht. Elke eerste vrijdag van de maand sluit je de week in stijl af met je vrienden of collega’s tijdens het Oesteruurtje in Bridges BarBistro! Hier proost je op het weekend met een mooi glas wijn, een biertje of een lekkere cocktail en geniet je van 18.00 tot 19.00 uur van gratis oesters. Precies wat wij nodig hebben om de week af te sluiten en het weekend goed te beginnen.

En daarom gingen wij op de eerste vrijdag van oktober naar deze bijzondere ‘vrijmibo’. De legendarische locatie, die voorheen dienst deed als de kantine van het voormalige stadshuis van Amsterdam, is nu een plek waar gourmands kunnen genieten van de lekkernijen van Bridges, dat in 2014 een Michelinster kreeg.

Oesteruurtje

Foto: Bridges

Bridges is gelegen aan één van de oudste grachten van Amsterdam en is een uniek restaurant met een dynamische sfeer, waar men kan genieten van een ontspannen lunch in de middag en heerlijke wijnspijs combinaties en verrassende cocktails in de avond. Het is de plek waar ‘the exceptional accessible’ is. Nog meer reden om hier naartoe te gaan en om stipt 18.00 uur stonden wij voor Sofitel Legend The Grand Amsterdam (The Grand), het hotel waarin Bridges is gevestigd. Bij binnenkomst worden wij begeleid naar de BarBistro waar wij plaats mogen nemen op de hoge bank en er al snel een Passion Fruit Bellini voor onze neus staat. Een heerlijke cocktail. Niet veel later gaat de eerste schaal met oesters de zaal rond waar wij ieder een oester van afhalen. Een beetje rode wijnazijn eroverheen en slurpen maar. Na nog twee rondes bestellen wij nog zo’n Passion Fruit Bellini en komt er ook nog eens een blokje eend met sinaasappel op tafel. Perfect voor een klein beetje afwisseling. Weer drie oesters de man verder komt er toch een einde aan het Oesteruurtje, maar niet aan onze avond. Wij vinden dat er een goede sfeer hangt en blijven daarom nog even ‘hangen’. Pas rond een uurtje of 20.00 besluiten wij te gaan. Eerst vonden wij 18.00 uur nogal een lastige tijd. Geracet van kantoor, niet gegeten en dan een paar oesters naar binnenwerken. Vult dat wel genoeg en krijgen wij geen gigantische trek? Wij kunnen je vertellen dat wij na die oesters echt wel goed zaten. En anders stonden er genoeg lekkere bites op de kaart van Bridges BarBistro waar we uit hadden kunnen kiezen.

Zin om november in te luiden en deze werkweek af te sluiten met een paar overheerlijke oesters? Vrijdag 2 november staat het Oesteruurtje weer op je te wachten vanaf 18.00 uur.

Oesters

Foto: Bridges

Ben jij niet zo een oesterliefhebber en ga jij liever heerlijk dineren met een goed glas wijn, of heb jij 2 november geen tijd? Niet getreurd! Bridges bestaat uit twee verschillende concepten met ieder hun eigen identiteit; Bridges Dining* en Bridges BarBistro.

Bridges BarBistro biedt de mogelijkheid om de hele dag te genieten van een uitgebreid menu zonder regels of grenzen. Vergeet de klassieke volgorde van voor-, hoofd- en nagerechten en vul de tafel met kleuren en wereldse smaken. Het is de perfecte plek voor een hele avond wining & dining (of oesters en cocktails natuurlijk), een ontspannen borrel en alles daar tussenin. De centrale bar is een uitstekende plek om te genieten van een heerlijke kop koffie, een mooi glas wijn of een feestelijke cocktail.

Bridges BarBistro

Foto: Michael Graste

Bridges Dining maakt dineren op Michelinster-niveau toegankelijk dankzij een ontspannen Amsterdamse sfeer. Het restaurant biedt een uitgebreid à la carte-menu en een speciaal Chef’s menu (4, 5 of 6 gangen). Een bijzonder aspect van Bridges Dining is de Chef’s Table middenin de keuken, waar met een groep van maximaal zes personen genoten kan worden van de kunsten van de keukenbrigade. Grotere groepen, tot twaalf personen, kunnen terecht in de elegante Private Dining ruimte achterin het restaurant. De Private Dining ruimte beschikt over een eigen cocktailstation, een selectie speciale whisky’s en dranken, alsmede een speciaal sigarenkabinet.

Openingstijden
Lunch
Maandag Gesloten
Dinsdag – Vrijdag: 12h00 -14h30
Zaterdag – Zondag: 13h00 -15h00

Diner
Maandag – Zondag: 18h30 – 22h30

Facebook: Bridges Amsterdam
Instagram: @bridgesamsterdam

Bridges Amsterdam
Oudezijds Voorburgwal 197 | website

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram