Home Sleep Slider Travel Where to sleep Wereld

Het gezelligste weekendje weg in de cosy cabins van Nutchel

Bron: Nutchel

Nood aan een break? Een pauze van het drukke stadsleven, terug naar de natuur, de basics en de rust. Muisstil en alleen het geluid van de vogeltjes op de achtergrond. Dat is exact wat je bij Nutchel vindt. Nutchel is een nieuw glamping concept in een Forest Camp. Op 2 uur van Amsterdam, in het Belgische Maaseik vind je de gezelligste ‘cosy cabins’ in de lage landen en ver daarbuiten. De omliggende natuur is prachtig, maar ook al het nodige comfort is aanwezig. Zo maak je niet alleen licht door middel van een houtkachel, waarmee je de cabin lekker warm houdt, ook maak je licht door middel van kaarsjes en olielampen. De gezelligste qualitytime die je je kan voorstellen.

Artikel gaat hieronder verder

Next Level Glamping

Het domein wordt gerund door de familie Schelfhout, die je met veel plezier verwelkomen. Je krijgt een korte uitleg en wordt daarna met een golfkarretje (a.k.a. racemachine) naar je cabin gebracht, waar je de rest van de uitleg krijgt. De eerste indruk is ‘wow’, de cabin ziet er niet alleen vanbuiten mooi uit, ook vanbinnen is het gezellig en met smaak ingericht. Je hebt alles wat je nodig hebt, een badkamer, een keukentje, een zithoek en een heerlijk bed. Plaats genoeg dus, ook het terrasje van elke cabin is sfeervol en knus, perfect voor een avondje met een flesje wijn (of twee). De houtkachel maakt de ruimte lekker warm, zo steek je de houtkachel wel zelf aan, het is dus als het ware je eigen verantwoordelijkheid als je het koud hebt. Het hout kan je zelf bijvullen, zo ben je er zeker van dat je altijd lekker opgewarmd blijft. En pak voor de zekerheid gewoon een lekker dikke trui mee. Zomer of winter, voor een BBQ is het altijd de perfecte timing. Er is in elke cabin ook een BBQ aanwezig en wat is er leuker dan een avondje heerlijk barbecuen. Het domein is zeer kindvriendelijk, wat maakt dat het de perfecte locatie is voor een familievakantie. Maar als koppel of met een hele hoop vrienden is het ook zeker en vast de moeite. Twijfel zeker niet om je hond mee te nemen, want die zijn ook meer dan welkom. Wat het allemaal nog leuker maakt!

Bron: Colourful Rebel

Bron: Colourful Rebel

Weekend Offline

Krijg jij het al benauwd als je denkt aan geen wi-fi, of is dit net de detox die je nodig hebt? Voor ons was het absoluut de detox die we nodig hadden. Wi-Fi is aanwezig in de tipi aan de ingang van het domein, moest je echt niet zonder kunnen. Maar, het leuke is net dat je met elkaar moet praten, leg je telefoon even weg, zet je 3G uit en laat je laptop gewoon lekker thuis. Je zou ervan verbazen hoe je je sociaal leven even helemaal kan afsluiten.

Bron: Colourful Rebel

Binnenstebuiten

Niet alleen buiten waan je jezelf in de prachtige natuur en torenhoge bomen, maar ook binnen wordt het gevoel doorgetrokken met gigantische ramen en hout in overvloed. En heb je het binnen even gehad, dan trek je lekker de natuur in, je kan er tenslotte heerlijk wandelen. Kick jij op avontuur? Dan heb jij even geluk. Er is een Adventure Park gelegen op het domein, waar je onder meer een panoramische kabelbaan en een hoogteparcours vindt, geschikt voor alle leeftijden! Paardenliefhebber? In het hartje van Het Warredal ligt het trainingscentrum van de paarden. Op het domein vind je ook pony’s, geitjes en kippen. Wat we eigenlijk willen zeggen is dat je je absoluut niet kunt vervelen.

 

Good To Know

Is het koud buiten en wil je toch een gezellig avondje buiten zitten, pak dan een fleece dekentje mee, dan heb je het ook buiten niet meer koud ‘s avonds. Ben je van plan een avondje te koken? Breng benodigdheden zoals olijfolie, peper, zout of andere kruiden van thuis mee, dan hoef je dit al niet meer in de winkel te kopen. Ook een zaklamp is handig voor als het ‘s avonds donker is, maar je kan ook altijd het LED lampje aanzetten. Schoonmaakproducten, een theedoek, wat wc-papier, een vuilniszak, aanstekers, kaarsen en wat gedroogd hout zijn wel aanwezig. 

 

Bron: Colourful Rebel

De Boodschap = Genieten

Qualitytime is key, het belangrijkste is dat je gewoon geniet. Genieten van de rust en even lekker niks doen en je hoofd leegmaken. Dus ben jij op zoek naar het perfecte weekendje weg? Dan is Nutchel de place to be!

Bron: Colourful Rebel

Het Warredal (De Warre op Google Maps) ligt in Neeroeteren, een deelgemeente van Maaseik, en is dus goed met de auto bereikbaar vanuit zowel België, Nederland als Duitsland. Vanuit het centrum van Neeroeteren is het nog zo’n 5 minuutjes rijden richting Berg. Het precieze adres is Ketelstraat 77, 3680 Maaseik. Reken 1u15 vanuit Brussel, 1u30 vanuit Keulen en een klein uur vanuit Eindhoven – weliswaar telkens zonder verkeer gerekend.

Meer informatie: Website | Instagram | Facebook

No Comments

    Leave a Reply