amsterdam Eat Slider

Het net geopende Bardak haalt ‘t streetfood uit Tel Aviv naar Amsterdam

Bardak Amsterdam
De lijst met redenen waarom wij zo gek zijn op Amsterdam is haast eindeloos, maar eentje willen we graag wel even uitlichten: het tempo waarop de culinaire scene zich ontwikkelt in de hoofdstad is ongekend hoog. Zo opent de een na de andere leuke nieuwe horecazaak haar deuren en vind je in het ‘oude’ aanbod ook genoeg toppers. Van hippe nieuwe plekken als The Beefsteak Club (met de lekkerste biefstukken van de stad) tot oude klassiekers als Le Hollandais en culinair hoogvliegers als De School en Envy. Amsterdam heeft het allemaal en daar komt nu weer een hele toevoeging bij: Bardak.

Van Tel Aviv naar Amsterdam

Tel Aviv. Waar muren het canvas van streetartists zijn en de beste restaurants verstopt zitten in de meest haveloze marktstalletjes. Een bardak. Een georganiseerde bende – als je een poging zou doen het woord te vertalen. Vanaf nu brengt de gelijknamige streetfoodbar deze sympathieke chaos van het ‘Mediterrane Manhattan’ naar de Ferdinand Bolstraat 12. Bardak opent zijn deuren!

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Tel Aviv drinkt

’T blijft elke nacht nog lang onrustig met de opening van Bardak. Van ’s middags tot ’t holst van de nacht tapt, mixt en schenkt het team elke dorst weg. Bardaks bieren tonen net zoveel persoonlijkheid als Tel Aviv – ook al pruttelde de hop op Nederlandse bodem. De bar schenkt o.a. Oedipus, Stella Artois, Goose Island, Brouwerij ’t IJ en De Eeuwige Jeugd. De Oosterse anijsdrank Arak laat zijn sporen na op het cocktailmenu. Verschillende versgeperste sappen verzachten zijn uitgesproken smaak. Naast de spirit van Tel Aviv staan cocktailklassiekers met een frisse scheut uit het heden. Drankjes als de Chili Cucumber Margarita, Cheeky Mezcal of Solero Sour sturen bankrekeningen niet in de rode cijfers. Net zo als de kleine selectie wijnen.

Bardak Amsterdam

Bardak Amsterdam

Bardak Amsterdam

Bardak Amsterdam

Bardak Amsterdam

Tel Aviv streetfood

Een “paar” drankjes loopt uit tot een nachtelijk streetfood-bacchanaal als borrelaars het menu van Bardak ontdekken – de brandstof voor avonden om niet te vergeten. Volgestouwde pita’s en kruidige vleesgerechten worden bereid met die typische voorliefde voor verse, lokale producten van de Tel-Avivianen. Kleurrijke smaken en simpele bereidingen vragen om de beste kwaliteit van ingrediënten. In zowel de rib-eye, kebabs, garnalenfalafel en zwezerik als de vegetarische of vegan opties zoals paddenstoelen-shawarma, geroosterde bloemkool en geblakerde aubergine. Bardak introduceert daarnaast nog door Amsterdam te ontdekken tradities als Arais – sappige lamskebab in een krokante pita die alle smaak van lamsvet opgenomen heeft. Bardak is de plek voor een pre-party, party óf after-party. Die barst van de smaak.

Bardak | website
Ferdinand Bolstraat 12
+31 (0)20-7722981

Maandag & Donderdag / 12:00-01:00
Vrijdag & Zaterdag / 12:00-03:00
Zondag / 12:00-01:00

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram