AMSTERDAM Do Hotspots

Het Okura heeft de allerleukste kookworkshop van de stad

Hotel Okura Amsterdam - Taste of Okura - Seasonal cooking workshop
Als je een klein beetje van koken én lekker eten houdt (wie doet dat nou niet?) ken je dat gevoel vast wel dat je hele huis vol ligt met kookboeken alleen door tijdgebrek maak je alsnog iedere avond blind die pasta uit je studentenleven. Hoog tijd voor een opfriscursus van je passie voor eten! Wij vonden onze passie weer helemaal terug in het Okura hotel bij de kookworkshop Taste of Ciel Bleu.

Het was de allereerste kookcursus die wij ooit bijwoonden en we waren de hele week al een beetje zenuwachtig omdat je niet in een of andere snackbar gaat koken, nee dit is hét Okura! In dit hotel zitten meer sterrenrestaurants op de vierkante meter dan in heel Frankrijk, en dat maakt best wel indruk. Deze spanning wordt trouwens direct weggenomen doordat je bij binnenkomst (om 18u) een glas bubbels in je handen krijgt en je jasje wordt aangenomen door de uiterst vriendelijk bediening.

Artikel gaat hieronder smakelijk verder

Hotel Okura Amsterdam - Taste of Okura - Chef de Cuisine Louise O'Hare at work

Vervolgens gingen we met de hele groep – zo’n 17 mensen – naar de toffe kookstudio’s in de kelder (maar dan een hele sjieke kelder) van het Okura, waar je ontvangen wordt door chef-kok Louise O’Hare en haar assistent Farzan Bakhtiyari. Het hele driegangenmenu wat je gaat maken (de spanning begint al wat te stijgen) wordt eerst met zijn allen doorgenomen, je weet dan direct ook dat je hier met sterren chefs en bijzonder eten te maken hebt, kijk maar naar het menu:

FullSizeRender

Als je dit zalige menu (wat regelmatig wisselt) met zijn tweeën zou maken zou je pas een week later aan tafel kunnen daarom werd de groep in drieën gedeeld en kreeg je per groep een eigen kookeiland aangewezen. Het was misschien de eerste vier minuten even inkomen omdat je elkaar niet kent (koppeltjes mogen bij elkaar blijven, no worries) maar al vrij snel heerste er een supergezellige sfeer en was iedereen druk bezig om elkaar te helpen. Dat de bediening ervoor zorgde dat je geen moment – ook tijdens het koken dus – met een leeg glas stond, hielp ook wel mee aan deze ontspannen sfeer. De sfeer was fantastisch maar er werd ook hard gewerkt door iedereen, want je gaat tenslotte het eten dat je met elkaar maakt ook opeten!

IMG_4093

Het is heel erg tof om eens in een professionele keuken te werken, waarbij er letterlijk alles aanwezig is. Van stoomovens tot uiteraard de tepanyaki grillplaat, we hebben als groep alles gebruikt onder de bezielende begeleiding van Louise en Farzan. Verder is het ook geweldig om eens met de allerbeste ingrediënten te werken, en dan vooral ook ingrediënten die je niet standaard in je keukenkastje hebt staan. Het was heerlijk om Louise over al deze producten uitgebreid en vol met passie te horen praten, vis van Jan van As, noten van Gotjé en duiven van een speciale Franse boerderij; de mensen van het Okura weten wel wat lekker – en goed – eten is.

Taste of Okura - Dish - Chocolate dessert

Taste of Okura - Dish - Lobster

Als je ook maar een ietsiepietsie van koken houdt dan is deze workshop het allerbeste cadeau wat jij jezelf kunt geven dit jaar. Niet alleen is het fantastisch om eens in een professionele keuken te koken onder begeleiding van een heuse sterren chef, het is verder ook een geweldig gezellige avond waarbij je topklasse eten eet en nieuwe vrienden maakt.

IMG_4096

De prijs is 100 euro wat je misschien veel kunt vinden maar als je ziet wat je voor dat geld allemaal krijgt is het eigenlijk spotgoedkoop te noemen. Je bent de hele avond onder de pannen (18:00 tot een uur of 23:00), eet in feite in een sterrenrestaurant en krijgt onbeperkt te drinken én je leert natuurlijk te werken met producten waar je normaal nooit mee werkt. Perfect dus om te geven of om samen met je vriendinnetje te doen, en mocht zij echt liever alleen Iglo maaltijden eten dan kun je dit ook meer dan prima alleen doen. Er zaten twee mannen in ons groepje die alleen waren die nu onze Facebookvrienden zijn waarmee we gekke recepten uitwisselen. Koken (en wijn) verbindt!

Check hier wanneer de volgende cursus is en reserveer die hap, het zit namelijk snel vol.

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram