Hotspots World

Het Poop Cafe in Toronto is geopend en wij waren erbij

toronto31-1-of-1
Dubbelzinnige woordgrappen liggen bij het schrijven over het Poop Cafe (geen grap dus) voor het oprapen. We zijn daarom ook superblij met de keuze om onze reishunk en parttime grapjas Erik naar de opening te hebben gestuurd om een interview te houden met de eigenares.

PS. Wij hebben 9 dubbelzinnige grapjes ontdekt in de tekst van die ouwe smeerpijp, vind jij ze allemaal?

HET POOP CAFE IN TORONTO IS DE SHIT

In Toronto opende laatst het Poop Cafe, een eettent met een luchtje. Zonder het door te hebben gingen we er vol instaan en pas toen roken we onraad. Links, rechts, boven en onder ons –zelfs op ooghoogte – dampende drollen met olijke gezichtjes. But why? Gelukkig was eigenaresse Lien Nguyen (29) in de buurt om de lucht te klaren.

Lien, waarom in godsnaam een poepcafé?

“Ik ben het café begonnen omdat op poep een taboe rust en die wil ik doorbreken. Het is mijn missie om poep ‘cute’ te maken. Poep heeft iets lolligs, iets vermakelijks en tovert als het goed is een glimlach op je gezicht. Toen ik jaren geleden in Taiwan een reusachtige wc-pot aan de gevel van een soortgelijk café zag hangen, want er zijn er meer op de wereld, begon ík in ieder geval te giechelen. Het was op dat moment dat ik besloot ooit een poepcafé te beginnen.”

toronto32-1-of-1

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Welke grote boodschappen staan er zoal op het menu van het poepcafé?

“Ik heb het thema zo goed mogelijk ‘doorgetrokken’. Denk aan ijs geserveerd in toiletpotjes, koffie in urinoirs en wafels met Nutella, een toefje drolvormige slagroom en keuze uit twintig verschillende toppings (o.a. marshmellows, jelly beans, M&M’s en peanut butter cups). Daarnaast hebben we ook heel veel Aziatische desserts op de kaart staan. We zitten midden in Koreatown en dat zie je terug in het menu en de klandizie. Vooral Aziaten kunnen deze poep-en-plas-humor bijzonder goed waarderen.”

toronto35-1-of-1

toronto37-1-of-1
Het thema is niet te missen. Hoe komt al die poep aan de muur?

“In de laatste twee weken voordat we deuren openden heb ik zelf nog alle drollen op de muur getekend. De oneliners inbegrepen (‘I love the shit out of you’ en ‘We’re so stinkin’ cute together’). De toiletpotstoelen, zo’n dertig stuks, heb ik speciaal uit Azië laten overvliegen en als je goed kijkt, zie je dat de rode toonbank ook de vorm van een gigantische toiletpot heeft. Dan zijn er natuurlijk nog de kussentjes, de t-shirts en de bekers, allemaal voor een paar dollar trouwens te koop.”

toronto34-1-of-1
Staat er een rij voor het ‘toilet’?

“We zijn natuurlijk nog niet zo lang open, maar ’s avonds en in het weekend stonden de bezoekers wel degelijk in een rij op de stoep. Al onze producten worden ter plaatse bereid en dus zijn de wachttijden natuurlijk sowieso ietsje langer. Om nog even op het échte toilet terug te komen: van alle toiletpotten in het café mag je alleen daar je behoefte doen. Je hoeft je in ieder geval geen zorgen maken dat dat een drolvrije zone is. Ook hier hebben we het thema keurig netjes doorgetrokken.”

Wil jij nu ook naar dit te gekke café? Geen zorgen, want dat ‘luchtje’ valt reuze mee en het is momenteel een van de hipste plekken van Toronto voor een bakkie koffie.

Poop Café | website
706 Bloor St W, Toronto

toronto33-1-of-1

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram