Food & Health Home

Het populairste drankje van het internet: Dalgona coffee

Dit drankje komt opeens overal voorbij, voornamelijk op Instagram zie ik dat dit drankje opeens massaal gemaakt wordt, maar dat is eigenlijk niet zo gek. Er is namelijk een heuse #dalgonacoffeechallenge ontstaan op één van de populairste apps van dit moment: Tik Tok. Zelf ben ik geen enorme fan van de app Tik Tok, maar dit drankje trok wel gelijk mijn aandacht en niet alleen die van mij, mensen van over de hele wereld maken nu dit populaire Zuid-Koreaanse drankje.

Wat is dalgona

Dalgona coffee is eigenlijk een soort opgeklopte, luchtige koffie met suiker. Het zoete drankje bestaat uit slechts vier ingrediënten: oploskoffie, suiker, water en melk. Dalgona dankt zijn naam aan de gelijknamige Zuid-Koreaanse streetfood snack: een toffee-achtig snoepje.

Waar komt het vandaan

De Dalgona-hype ontstond een paar maanden geleden in Zuid-Korea. Sindsdien zijn er veel verschillende Koreaanse YouTube-video’s te vinden met het recept die miljoenen keren bekeken worden.

De video’s hebben er samen met de Tik Tok hype en waarschijnlijk de thuisisolatie ervoor gezorgd dat nu mensen van over de hele wereld het drankje maken en delen op hun social media.

Hoe maak je het

Om de Dalgona coffee te maken, doe je twee eetlepels water, twee eetlepels suiker en twee eetlepels oploskoffie in een kom. Het is belangrijk dat het oploskoffie is en geen verse koffie. Vervolgens klop je het mengsel luchtig. Dat kan je met de hand doen of met een mixer.  Als de luchtige Dalgona-mix klaar is, doe je een royale hoeveelheid in een glas koude melk met wat ijsblokjes. En dan is het populaire drankje klaar! As simple as that. Onderstaande video laat ook verschillende varianten zien van dit populaire drankje. Ga jij het uitproberen?

No Comments

    Leave a Reply