amsterdam AMSTERDAM Do Eat Slider

Hier moet je zijn tijdens Gay pride dit jaar

Gay Pride Amsterdam

(Foto: Kjell Leknes / Shutterstock.com)

Taste the rainbow droeg een bepaald snoepmerk ons altijd op. Nou, op 28 juli t/m 6 augustus kan het. Dan kleurt de stad weer roze en hangen de regenboogvlaggen uit. Amsterdam viert liefde en vrijheid tijdens Gay Pride 2018. Wie denkt dat deze week vooral bestaat uit de iconische Canal Parade en de HeBiHo VrijMiBo op het Amstelveld heeft het mis. Er zijn talloze kleurrijke initiatieven in de stad en wij hebben de leukste (en lekkerste) voor je verzameld.

Gay Parade 2018 After bij Meneer Nieges | Facebook event

Natúúrlijk varen wij dit jaar weer samen met Natwerk en Meneer Nieges op de mooiste schuit mee tijdens de Canal Parade. Maar wat doe je als je na ongeveer twee uurtjes van confetti regens, CO2 kanonnen op je mik, bergen met liefde en vooral heel veel leuke mensen weer aanmeert bij Nieges? Dit alles nog een keer! De leukste after van de Canal Pride vind je dit jaar wederom bij onze favoriete tent aan het IJ. Niet zomaar een after, maar een after waar de liefde gevierd wordt. ‘De vrijheid om te kunnen zijn wie je wilt zijn, waar en wanneer dan ook. We vieren de vrijheid om te kunnen zeggen wat je wilt zeggen en te zoenen wie je wilt zoenen.’ Bam, als dat geen uitnodiging is, weten wij het ook niet meer.

Stap voor één dag in het huwelijksbootje bij Bluespoon

Dit jaar heeft Hotel Andaz alles uit de kast gehaald om de vrijheid in de liefde te vieren. Elke dag is er wat leuks te beleven van Silent disco’s in de binnentuin tot Bedtime stories met Frits Huffnagel. Op vrijdag krijgen 6 liefdeskoppels zelfs de kans om in de Wonderland Garden Chapel te trouwen. PUT A RING ON IT! En tijdens de Pride Parade mag ook de beroemde VIP Deck Party met uitzicht op de Prinsengracht niet ontbreken. Meer informatie over alle events kun je hier terugvinden.

Proud Mama

Ook Mama Makan neemt de kleuren van de regenboog aan op vrijdag 3 en zaterdag 4 augustus. Naast geweldige cocktails en happen krijgen alle bargasten een portie rainbow kroepoek. Nu horen we je denken: rainbow kroepoek? Jazeker. Dus trek je meest bontgekleurde outfit aan en geniet van deze speciaal ontwikkelde snack.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Gay Pride chocolate explosion

Ook op koninklijk niveau vier je dit jaar Gay Pride. THE DUCHESS pridely presents de speciale Afternoon Tea Gay Pride-editie inclusief ‘Alice in Wonderland’ charme. Geniet van rijke variëteit aan kleurrijke niche patisserie en scones, geserveerd met signature marmelades, en handgemaakte macarons. Daarnaast krijgt ook het Chocolate Explosion dessert een regenboogmetamorfose. Wel even reserveren via 020-811 33 22 of info@the-duchess.com

Spread the Deloveroo

Speciaal voor de Gay Pride ondergaat Deliveroo ook dit jaar weer een kleurrijke rebranding. Deliveroo wordt Deloveroo! De iconische regenboogkleuren van Pride vervangen het gebruikelijke blauwgroene kleurenpallet van de bezorgservice. Ook de app krijgt een make-over en enkele van Nederlands’ favoriete restaurants geven speciaal voor de Pride een verrassende twist aan hun populairste gerechten, die exclusief verkrijgbaar zijn via de Deliveroo-app.

Brookie love

Ontsnap aan de drukte in het Amsterdamse centrum en neem plaats bij Brooks aan de Beethovenstraat. Hier geniet je van 30 juli t/m 5 augustus van een welverdiende huisgemaakte red velvet rainbow cake. Deze hele mond vol spoel je weg met Hendrick’s classic G(ay)&T. Vergeet niet te vragen om een schijfje komkommer.

Stop sucking Amsterdam!

Nope, not that kind of sucking. Maar het zuigen aan een plastic rietje. Op deze bontgekleurde dag van grenzeloze liefde wordt er al genoeg plastic doorheen gejast dus laten we in ons drankje enkel ijsblokjes en sinaasappels steken. IamStrawless komt namelijk met Strawless Saturday’s en pusht iedereen te stoppen met plastic rietjes. Maak op Gay Pride je eigen strawless cocktail met de Damrak G(ay)&T DIY. Pak een groot glas en start met 50 ml Damrak Gin met wat ijs. Voeg 150 ml Thomas Henry tonic toe en vergeet geen schijfje sinaasappel voor de finishing touch.

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram