amsterdam Eat Slider

Hier vind je de lekkerste bowls van Amsterdam

Acai bowl

Foto: Shutterstock

Deze hype is hoogstwaarschijnlijk niemand voorbijgegaan. De tijd van burgers for breakfast is over. Als dat ooit in is geweest dan. Maar laten we eerlijk zijn: tijdens de lunch waren ze vaak wel populair. Als dit of een broodje carpaccio op de kaart stond – of voor de echt ongezonde onder ons: een broodje kroket –, was de keuze snel gemaakt. Toch wordt een goede cheeseburger met truffle fries ingeruild voor iets gezonds. Niet alleen omdat het er heel erg leuk uitziet, maar ook, omdat het verschrikkelijk lekker is. We hebben het natuurlijk over de (vul het zelf in) bowl. En met vul het zelf in bedoelen wij een açai-, smoothie- of wat voor bowl dan ook. Door de gigantische populariteit verschijnt er iedere maand wel een nieuwe bowl in de stad.

Artikel gaat hieronder verder

In bijna iedere tent zijn ze tegenwoordig te vinden. Maar laten we ook heel eerlijk zijn; ze zijn allemaal echt niet even lekker. De een is meer een soort pap, dan een lekkere açai bowl. En aangezien eten een heel belangrijk ding in ons leven is, halen wij ons plezier uit al deze tentjes proberen en er ‘de beste lijstjes’ van te maken. Zo hebben wij dit al eens met steak en pizzeria’s gedaan. En nu hebben we voor de gezonde optie gekozen. De lekkerste bowls in Amsterdam vind je hier!

Juice Brothers

Als wij aan een goede bowl denken, moeten we meteen aan de Juice Brothers denken. Wij durven dan ook te wedden dat als wij aan de rest van de Amsterdammers vragen waar zij hun bowl halen ze hetzelfde zeggen. Niet omdat het interieur van JB nou zo leuk is. Nee, de bowls van deze ‘brothers’ zijn gewoon écht verdomd goed. En goed nieuws: ze bezorgen ook nog eens aan huis. Beter dan McDelivery op je brakke zondag.

Meerdere filialen | website

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Rough weekend? Did you know that acai has more antioxidants then any other berry. Recover and have lunch with us 💚 #acaibowl #juicebrothers

Een bericht gedeeld door JuiceBrothers (@juicebrothers) op

Metropolitain Amsterdam

Een zonnig weekend op het terras doe je bij Metropolitain Amsterdam op het Rokin. Het vroegere Bar Italia is omgetoverd in een nieuwe hippe tent, waar je overdag de beste lunch hebt. Van Eggs Benedict tot French Toast, maar ook een geweldige Chia Bowl. Deze bestaat uit chia, kokosmelk, granola en seizoensfruit.

Rokin 81 | website

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

See you all tomorrow again for breakfast 😍✨❤️ #metropolitain #breakfast #cafedeparis #brunch

Een bericht gedeeld door metropolitain (@metropolitainamsterdam) op

Corner Bakery

De Corner Bakery is een hype zelf. Na de vlogs van onder andere Queen of Jetlags en Monica Geuze stonden aardig wat tieners voor de eerste Corner Bakery zaak in Nederland. Dit veroorzaakte lange wachtrijen en gigantisch veel foto’s op The Gram. Waar de meesten hier komen om hun dieet volledig te skippen en de red velvet pancakes of freak shake te murderen is er zeker ook nog een gezonde optie. Mocht je al het lekkers kunnen weerstaan, ga dan voor een van de vier heerlijke bowls.

Meerdere filialen | website

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Happy Valentine’s Day! 💖 #cornerbakeryamsterdam

Een bericht gedeeld door Corner Bakery (@cornerbakeryamsterdam) op

Pluk

Midden in de Negen Straatjes vind je Pluk. Dit is een van onze favorieten. Niet alleen omdat je hier heerlijk kunt zitten, maar ook omdat ze echt hun best doen bij het maken van zo’n bowl. Het is mogelijk om de standaard açai bowl te bestellen, maar wat dacht je van een mermaid of unicorn bowl?

Reestraat 19 & Berenstraat 19 | website

Rainbowls

En als je dan echt verstandig bent, dan ga je in op de hype en open je een lunchroom waar je alleen maar bowls kunt bestellen. Zo hebben zij hun eigen Rainbowls in de leukste kleuren en lekkerste smaken. Maar hebben zij ook drie verschillende soorten açai bowls. Voor die gekleurde Rainbowls alleen al wil je hier naartoe.

Frans Halsstraat 40 | website

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Feeling the heat? We got you covered! Get your Friday fix 🥥🌴💦#rainbowls

Een bericht gedeeld door 🌈 Rainbowls 🌈 (@rainbowls.amsterdam) op

Benji’s

We verplaatsen ons even naar Oost. De Wibautstraat om precies te zijn. Nog geen vijf minuten van het Colourful Rebel HQ bevindt zich Benji’s. Misschien daarom ook een van onze favorietjes. Hier is de keuze van bowls niet reuze en is er maar één bowl beschikbaar: de açai bowl. Maar deze is dan ook zo lekker dat meer opties overbodig zijn.

Wibautstraat 196 | website

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Starting the day sweet 💚 #benjisamsterdam

Een bericht gedeeld door Benji’s (@benjisamsterdam) op

The Meets

Als je op het world wide web op zoek gaat naar een goede bowl, komt The Meets wel in ieder lijstje voor. En deze kon ook zeker niet in ons lijstje wegblijven. Zo heb je hier de keuze uit een açai blueberry bowl, een matcha green bowl of een pink lady bowl.

Cornelis Troostplein 3 | website

Ferdinand Bowls

Nog zo een slimme ondernemer is de eigenaar van Ferdinand Bowls. Naast de geweldige naam – want drie keer raden waar deze zaak zit – hebben ze ook een gigantische range aan bowls. Zo hebben zij zes van hun eigen Ferdi Bowls, vier smoothie bowls en twee açai bowls.

Ferdinand Bolstraat 21B | website

CT Coffee & Coconuts

Coffee & Coconuts is een van onze favoriete werkplekjes. De sfeer is er goed, je kunt er lekker zitten, maar ook nog eens lekker (en gezond!) eten. Niet alleen zijn wij hier te vinden terwijl wij hard lopen te tikken achter onze laptops, maar kunnen we hier ook een maaltijd halen na een rondje Sarphatipark (al gebeurt dat rennen niet vaak). Of gewoon simpel met vrienden voor een lekkere lunch. En dus hun Green Coconut Bowl. Wat is er lekkerder dan een combinatie van mango, passievrucht, avocado, spinazie en kokosmelk?

Ceintuurbaan 282-284 | website

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

We are coconuts about you to @xverameijer 🌴Thanks for pimping this green coconutbowl #repost #greenmonster #brekkie #cocoloco

Een bericht gedeeld door C•T Coffee & Coconuts (@coffeecoconuts) op

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram