AMSTERDAM

Hierbas de las Dunas, van Ibiza naar Zeeland naar Amsterdam <3

Op maandag 2 september komt niemand minder dan de met twee Michelin sterren bekroonde chefkok Syrco Bakker en zijn team van restaurant PureC** naar C.Amsterdam voor een exclusieve Hierbas de las Dunas experience. Een middag vullend programma voor de f&b professional met achtereenvolgend een avond voor de echte fijnproever waarbij het inmiddels zeer populaire en de van Ibiza al om bekende kruidenlikeur Hierbas centraal staat.

C.Amsterdam invites PureC** | Syrco Bakker

De vrienden Syrco Bakker (Pure C**) en Arnout van der Kolk (C.Amsterdam) sluiten de handen in een voor een middag- en avondvullend programma rondom de door Syrco ontwikkelde kruidenlikeur, Hierbas de las Dunas.

In de middag presenteren zij een educatief programma voor de crème de la crème uit de Amsterdamse cocktail- en restaurantscene. Het ontstaan, het productieproces, een proeverij van kruiden extracten, verse duinkruiden, cocktail workshops, foodpairings en diverse tastings, alles komt aan bod. Een middag die je als f&b professional niet wilt missen.

Naast de workshops die gegeven worden door het team van Hierbas de las Dunas en Syrco Bakker zal cocktail grootheid Ran van Ongevalle acte de présence geven voor nog meer verdieping in cocktail technieken.

Aansluitend vindt er een Hierbas-diner plaats. Syrco en zijn team van PureC** koken samen met C.Amsterdam chef Arnout van der Kolk een back-to-back 9 gangen diner waarbij de kruiden uit de Hierbas centraal staan in de gerechten. C.Amsterdam staat bekend om zijn cocktailpairing. Een perfecte synergie tussen restaurant en bar. Een drie gangen cocktailpairing van BarC head-bartender Milos Stanisic zal dan ook niet ontbreken.

Hierbas de las Dunas

‘Het idee voor Hierbas de las Dunas ontstond op Ibiza. Daar krijg je na het eten een chupito – een klein borrelglaasje – met Hierbas de Ibiza. Een eeuwenoude traditie waarde de familierecepten uiterst geheim zijn en van generatie op generatie worden doorgegeven. Een toffe gewoonte om zo de maaltijd af te sluiten, aldus Syrco Bakker chef van het met twee Michelinsterren bekroonde Pure C in Cadzand.’ 

Hierbas de las Dunas bevat achttien kruiden, bloemen en planten die in de duinen van Cadzand en in de eigen tuin van Pure C groeien. Van zeekraal tot rucola, van de takken en bessen van de duindoorn tot rozen van de rozenbottelstruiken en van zeevenkel tot tijm, het wordt allemaal gebruikt in deze van origine anijsdrank. Het resultaat is een zeer pure drank met een zilt-zoete smaak. Je proeft de zee, de duinen, je proeft Zeeland. Omdat er in het restaurant uitsluitend met verse producten gewerkt wordt zal de smaak van Hierbas de las Dunas per seizoen verschillen. De flessen die nu te koop zijn, zijn gemaakt met de planten en kruiden van de lente. Als er in september weer geoogst wordt, krijgt het destillaat een ander karakter. Dat maakt het voor Syrco extra bijzonder; straks kan ik de verschillende seizoenen proeven in mijn eigen drank.

‘Omdat restaurant Pure C het Ibiza-gevoel uitstraalt, wilde ik graag mijn eigen variant op de Hierbas maken, maar dan wel met producten en smaken uit mijn eigen omgeving. Bovendien moest alles vers zijn. Destillaten worden normaal gesproken van gedroogde kruiden en specerijen gemaakt en dat wil ik doorbreken; in mijn keuken werk ik ook uitsluitend met verse producten, dus waarom zou ik dat in mijn dranken niet doen?’

Aanmelden

Wil je deelnemen aan het middag programma? De middag is verdeeld in vier sessies (max. 25 personen per sessie) welke te boeken zijn via onderstaande link:

Maak een reservering

Tickets voor het 9 gangen diner zijn online te boeken via:

Koop een ticket

No Comments

    Leave a Reply