Home Interior

Home Interior Inspiratie | Hoe laat ik mijn kleine huisje groter lijken?

Bron: Unsplash

Iedere Amsterdammer (en niet-Amsterdammer waarschijnlijk ook) weet hoe de huurprijzen hier nogal de hoogte in schieten. Je moet je dus al snel tevreden stellen met een appartement van 35 m2, maar wij hebben dé perfecte tips om jouw appartement of huisje toch net iets groter en meer budgetproof maken!

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Lichte Kleuren

Gebruik voor wanden en vloeren lichte kleuren om een ruim effect te creëren. Kies een eyecatcher die niet enkel kleur, maar ook structuur in je interieur brengt, de rest kan je best minimalistisch en sober houden.

Bron: Unsplash

Spiegels

Vergroot je ruimte met spiegels, door middel van de weerkaatsing van spiegels kan je in een klap een pak meer optische ruimte creëren in je interieur.

Bron: Unsplash

Verloren Hoekjes

Elk hoekje waarvan je denkt dat je er niks mee kan doen kan gebruikt worden. Maak kastjes voor bijvoorbeeld je poetsproducten op te bergen in ruimtes die verloren gaan. Zo kan je bijvoorbeeld een bureauruimte installeren in een mini hoekje of een kapstok om jassen op te hangen zonder dat alles in de weg hangt!

Bron: Unsplash

Meubels

Kies je meubels slim, ga voor lichte meubels zoals bijvoorbeeld een zwevende wandkast of een bank op pootjes. De vloer blijft op deze manier zo goed als onaangeraakt en dit creëert ruimte. Kies ook meubels die in verhouding zijn met je ruimte, zo verlies je geen plaats.

Bron: Unsplash

Wees Egoïstisch

Jij woont in jouw huis, niemand anders. Ga dus niet investeren in een tafel voor als al jouw vrienden komen als je de plaats niet hebt. Kies voor een uitklapbare tafel of een slaapbank voor als vrienden over de vloer komen. Maar denk vooral aan jezelf, jij leeft er elke dag.

Bron: Unsplash

Opbergruimte

Denk slim en koop niet zomaar een bed, koop een bed met opberglades, bouw een kast onder je trap, bouw je verwarming in, maak kasten onder de lavabo, boven de wc en overal waar je kan bedenken zonder dat dit er lelijk uit ziet.

Bron: Unsplash

Multifunctioneel

Koop multi functionele items die je voor meerdere dingen kan gebruiken, zoals een bankje waar opberglades in zitten, koop een poef, die je gebruikt om voor de tv te hangen maar ook aan tafel als er gasten komen eten.

Bron: Shutterstock

Muren

Gebruik je muren. veel mensen hebben schrik van de muur en blijven er dus van weg door alles in het midden van de kamer te plaatsen. Not anymore! Zet een zijde van eettafel tegen de muur, zet een bankje tegen de muur of hang kastjes aan de wanden. Dit bespaart je zo veel plaats!

Bron: Unsplash

Niet Kopen om te Kopen

Ja hier hebben we allemaal wel eens last van, maar stel je de vraag: Heb ik dit wel en nodig? En heb ik hier wel de plaats voor? Want thuiskomen met de zoveelste gigantische plant die je nergens kan zetten wegens plaatsgebrek is zonde.

Bron: Unsplash

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram