amsterdam Eat Hotspots Slider

Hotspot alert: 5 x de lekkerste broodjes van Amsterdam West

(Photo via Shutterstock/Standre)

Amsterdam West is op het moment geliefder dan de zoveelste nieuwe cryptocurrency. Niets overdreven. Maandelijks worden allerlei hippe hotspots uit de grond gestampt die hun menu vullen met overnight oats, bananenbrood en courgettini. Je kunt het zo gek niet bedenken… Als het maar “healthy” is. Maar waar kun je tegenwoordig nog terecht voor een lekker ouderwets broodje bedolven onder een berg beleg? Wij maakten een lijstje met de 5 lekkerste broodjes van Amsterdam West.

 

1. L’Entrecote (De Foodhallen) – Bellamyplein 51

Als je dan toch in het eetparadijs van Amsterdam West bent, dan kun je een bezoekje aan the on-the-go versie van het beroemde restaurant l’Entrecôte et les Dames zeker niet overslaan. L’Entrecôte Mobile staat bekend om hun befaamde steaksandwich die bestaat uit een krokant geroosterd broodje, gesneden biologische entrecôte en hun geheime botersaus. Need I need to say more?

Artikel gaat hieronder verder

2. SNCKBR – Kinkerstraat 10

Wil je het toch een beetje binnen de perken houden, dan kun je jezelf bij SNCKBR altijd verwennen met een gezonde traktatie. Onze persoonlijke SNCKBR-favoriet is de Barbarella SNDWCH met gegrilde kip, avocado, mango, cherrytomaatjes, chilipeper en skinny mayo. Leuk om te weten is dat deze topper van een broodje vernoemd is naar het voormalige restaurant op de eerste SNCKBR-locatie op de van Woustraat.

3. Razmataz – Hugo de Grootplein 7-15

Razmataz is een begrip in Amsterdam West. Het leuke aan dit fijne tentje is dat het bestaat uit een koffiesalon, café en restaurant. Kijk dus uit dat je hier niet de hele dag blijf hangen als dat niet je bedoeling was. Voor het broodje met gepocheerde eieren, tahin saus, granaatappel en walnoot zouden we elke dag wel een bezoekje aan Razmataz kunnen brengen. Leuke bijkomstigheid is overigens ook hun grote assortiment aan G&T’s! Wat wil je nog meer??

4. The Breakfast clubBellamystraat 2

Naast dat je bij de Breakfast Club all day long terecht kunt voor een uitgebreid ontbijt, is het zeker het proberen waard om hier eens voor een broodje te kiezen. En dan in het bijzonder de Sweet BLT met bacon, sweet bacon syrup, sla, tomaat en mayo. Een heuze guilty pleasure!

5. Kanarie Club – Bellamyplein 51

Naast een inspirerende werkplek kun je bij Kanarie Club in de Hallen in Amsterdam West ook terecht voor heerlijke broodjes. Maar onze all-time favorite is toch echt wel de Focaccia Baba Ganoush met hazelnoot, gegrilde courgette en granaatappel. En deze knapperd is ook nog eens vegan! Nestel jezelf op een van de banken of in een booth bij Kanarie Club en smullen geblazen.

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram