Food & Health Home Hotspots What to do Nederland Where to eat Nederland

Hotspot alert: PizzaBar di Vicini Rotterdam

Aaahh La Bella Italia, wie houdt er niet van de Italiaanse zon, gezelligheid, wijn en natuurlijk: het eten! Wij Nederlanders eten maar al te graag zo nu en dan een pizzaatje en de ‘Rotterdammerts’ kunnen hun hart ophalen, op 6 maart 2020 opent namelijk: PizzaBar di Vicini. Een restaurant dat zich vooral richt op de take-away, maar waar je ook plaats kan nemen aan een tafeltje om je pizza ter plekke op te eten.

In Kralingen is de Italiaanse zaak Osteria di Vicini ondertussen niet meer weg te denken. Begin december 2018 opende het kleine broertje van Vicini, Fratelli di Vicini Rotterdam, zijn deuren aan de Oudedijk en nu een jaar later is het alweer tijd voor de derde zaak. Vicini staat bekend om zijn eerlijke, simpele en heerlijke gerechten uit de Italiaanse keuken. Dit wordt ook doorgetrokken in het nieuwste restaurant, maar dan nét even iets anders.

Doordat Vicini zo’n enorm succes is en elke dag stampvol zit hebben ze geen tijd voor de take-away. Toch zijn er veel mensen in de buurt die even snel lekker een pizza van Vicini willen afhalen om die thuis op te eten. Om al deze mensen te kunnen voorzien in hun wensen gaat de nieuwe zaak veel meer gericht zijn op de afhaal van pizza’s. Het pand – voorheen Eetcafé de Steek – is in twee ruimtes opgedeeld, waarbij aan de voorkant ruimte is voor zo’n 30 man en aan de achterkant voor zo’n 20 man, een stuk kleiner dan Vicini dus, maar dat geeft het juist zijn charme. Wij mochten er vlak voor de opening gezellig een hapje komen eten en delen graag onze ervaringen met jullie.

Bij binnenkomst is de sfeer al meteen goed, het voelt warm, huiselijk en relaxed, net alsof je bij iemand op visite bent en daar een hapje gaat eten. Het heeft de look en feel van een buurtcafé, maar dan net even iets chiquer. Het pand is prachtig industrieel, maar toch erg modern en gezellig ingericht en de kaart is lekker uitgebreid.

We worden hartelijk ontvangen met een glaasje prosecco en mogen plaatsnemen aan een tafel. Al vrij snel worden de eerste gerechten op tafel geserveerd. Het personeel is enorm vriendelijk en vertelt ons bij elk gerecht wat het precies is en hoe het is gemaakt.

Als eerst kregen wij twee kleine plaatpizza’s, eentje met bruschetta en eentje met rauwe ham. Ons werd verteld dat de pizza ruim 120 uur gerezen heeft en dat proef je ook écht. De pizza was namelijk heel luchtig, maar toch knapperig.

Naast de plaatpizza’s kregen wij ook een overheerlijke lasagne met gehakt. Dit noemen wij nou: simplicity at its best. Een simpel gerecht met enorm veel smaak. Misschien wel de lekkerste lasagne die we ooit hebben gegeten. Zeker een aanrader!

Een salade kon natuurlijk niet ontbreken, deze met truffel en burrata was wederom een feest om te eten. De salade is heel fris, maar heeft een heerlijke uitgesproken smaak. Deze moét je een keer geproefd hebben.

Toen was het tijd voor de welbekende Vicini pizza. Deze pizza heeft 48 uur gerezen en wordt vers bereid door pizzachef Ayad Ezzarouali. Wij kregen er eentje met rauwe ham, zongedroogde tomaat, rucola, pijnboompitten en parmezaanse kaas, maar ze hebben natuurlijk nog veel meer varianten. Wij snappen ook wel waarom de restaurants van Vicini zo bekend zijn want deze pizza was echt enorm lekker. Vaak heb je bij pizza’s dat wanneer je een stukje oppakt de punt naar beneden zakt en alles wat erop ligt er gelijk weer af valt, maar deze had een goede knapperige bodem en korst. De pizza was rijkelijk belegd en smaakte ook heel erg vers.

Als afsluiter kregen we nog 2 verschillende desserts: een panna cotta en een tiramisu. Deze worden geheel in de stijl van de PizzaBar in een weckpotje geserveerd. De panna cotta is vooral te omschrijven als een fris, maar toch zoet toetje. De pudding had een heerlijke vanille smaak en de aardbeiensaus smaakte alsof de aardbeien net door een blender waren gehaald en over de pudding waren gegoten. Toen we een hap van de tiramisu namen, was het alsof er een engeltje op je tong piest, nog nooit hebben we zo’n lekkere tiramisu op (nu lijkt het alsof we dat bij alles zeggen, maar het is echt zo). Zeker het bestellen waard!

Al met al is PizzaBar di Vicini een heel fijn, knus restaurant en is de kwaliteit van het eten steengoed (oh en ook nog fijn om te vermelden: het eten is betaalbaar!). Dus of je nou een verse pizza wilt afhalen om hem thuis op te eten of gezellig daar plaats wil nemen aan een tafel, het kan allemaal bij PizzaBar di Vicini vanaf 6 maart aan de Lusthofstraat in Rotterdam.

Op de hoogte blijven van deze té leuke eettent? Je kunt ze hier volgen op Instagram, Facebook en natuurlijk op hun website.

No Comments

    Leave a Reply