amsterdam Eat Hotspots

Hotspot | bij Meneer de Wit Heeft Honger krijgen groente de hoofdrol


Van vleesschuur Cannibale Royale naar de groentelovers Meneer de Wit Heeft Honger? Zijn we soms gek geworden?! Zeker niet, maar we willen wel alles proberen in de stad op het gebied van eten en we hebben niets dan goede verhalen gehoord over dit prachtige restaurantje in de Witte de Withstraat. Groente speelt bij Meneer de Wit de hoofdrol, maar ze serveren ook wel (duurzame) vlees of vis. Heel eerlijk gezegd waren we – hongerlappen die we zijn – van tevoren een beetje sceptisch over het veelvuldige groente gebruik en zagen we ons na afloop al langs de Febo fietsen. Da’s dus niet gebeurd en we zijn oprecht onder de indruk van de chef van Meneer de Wit (zijn naam is Simo), die elk stuk groente zo veel smaak weet te geven, dat je geen moment vlees mist.

Artikel gaat hieronder verder

Je kunt als gast kiezen voor twee vaste menu’s, die de chef dan vervolgens helemaal voor je invult. Het eerste bestaat uit 6 maal groente plus een dessert (31,50 euro p/o) of je kunt gaan voor 4 maal groente, een selectie van vlees of vis én nog een dessert (42,50 p/p). Dat zijn sowieso hele schappelijk prijzen, maar wij gaan toch à la carte bestellen en dan alleen maar groente. Bij Chef Simo krijg je niet een verlepte caesar salade voorgeschoteld of een afgezaagd geitenkaasje met honing, nee hier is het een groot groentefeestje. We bestellen onder andere de oesterzwammen met geroosterde bieten, lamsoren, pistachenotenolie, de ravioli van gegrilde aubergine en buffelmozarella en de witte asperges met doperwtenpuree.

Het is de bedoeling dat je alle gerechten deelt met je tafelgenoot, waar wij eigenlijk altijd wel fan van zijn. Niet alleen proef je op deze manier veel meer van de kaart, je bent ook niet zo gefocust op je bord als er weer een nieuwe gang aankomt, want je deelt toch wel alles. Over het interieur van de zaak kunnen we kort zijn: deze is prachtig en ontzettend date-waardig. Er zit een enorme open keuken in de zaak, die tevens dient als bar. Dat zorgt gelijk voor een gezellig sfeer in de zaak, ook wanneer die niet helemaal vol zit.

Conclusie? Van ons mag groente wel wat meer de hoofdrol gaan spelen bij meer restaurants, zodat het vlees of vis op de tweede plaats komt. Wij hebben het namelijk geen moment gemist bij Meneer de Wit. De zaak zit misschien een beetje verstopt (om de hoek bij Edel), maar we vinden het toch echt wel een dikke aanrader!

Meneer De Wit Heeft Honger
Witte de Withstraat 10
Website

    Instagram