AMSTERDAM Do Slider

Hotspots op hoogte | De 5 leukste rooftop bars in Amsterdam

(Foto via Shutterstock)

Amsterdam staat om heel veel dingen bekend, maar een indrukwekkende skyline is nu niet bepaald een van deze dingen. Natuurlijk is de skyline te zien vanaf de IJpromenade aan de overkant van Amsterdam CS prachtig aan het worden, maar in de binnenstad zijn er haast geen hoge gebouwen te vinden. Haast, want toch zijn er een aantal toffe hoge gebouwen, die ook nog eens een fijne rooftop bar hebben. Perfect om deze plekjes te weten, voor wanneer alle bekende of minder bekende terrassen vol zitten. Daarnaast biedt een goed ontworpen rooftop bar veel langer zonnestralen, en goed ontworpen zijn deze rooftops zeker:

W Lounge

Een van de weinige rooftop bars in hartje centrum, is ook meteen de meest bijzondere. Compleet met zwembad en prachtig uitzicht op de Dam en het Koninklijk Paleis, biedt de bar van het W een ontsnapping aan het normaliter knetter drukke centrum van de stad. En als de zon uiteindelijk ondergaat? Dan duik je naar binnen bij de toffe bar van het W.

Website | Spuistraat 175

Monday blues! 📸taken by @sidneylimyx. #wlounge #wxxx #rooftop #wamsterdam

Een bericht gedeeld door W Amsterdam (@wamsterdamhotel) op

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Skylounge

Nog een unieke locatie in het centrum van de stad, pal naast het Centraal Station. Ook bij deze fijne hotspot op grote hoogte heb je een uniek uitzicht op de stad, waar je aan de ene kant de chaotische drukte van CS kunt aanschouwen en aan de andere kant de rust van het IJ met al haar bootjes. Het maakt trouwens niet uit wanneer de zon een keertje niet schijnt bij deze rooftop bar, want de gezellige lampjes zijn altijd verlicht.

Website | Oosterdoksstraat 4

Autumn sun pleases everyone! ☀ #Sunny #Day #SkyLounge #Amsterdam

Een bericht gedeeld door SkyLounge Amsterdam (@skyloungeamsterdam) op

HOPP

Van omgeving Centrum duiken we randje Oost in, want daar vind je het fijne dak van HOPP.  Het is een enorm dak waar je ook nog eens een eigen tuintje van het restaurant op vindt. Hierdoor voelt het haast alsof je eventjes ergens in de natuur zit te zonnen. Wel een plekje in de natuur met veel lekkere speciaal biertjes en een fijn publiek.

Website | Eerste Ringdijkstraat 4

Canvas

Is het bij NEST te druk wanneer jij langskomt? Dan vind je op ongeveer 2 minuten fietsen het compleet gerenoveerde dakterras van de Canvas. Wij zijn dol op het hele gebouw, want ook op de begane grond kun je heerlijk eten en drinken in de bar van het Volkshotel. Even de drukte van de stad vergeten doe je hier.

Website | Wibautstraat 150

Hey Amsterdam. #rooftop #terrace #amsterdam #regram @elisajylha

Een bericht gedeeld door Canvas (@canvasopde7e) op

NEMO

Het lijkt er een klein beetje op alsof alle leuke rooftop bars zich rondom Centraal Station bevinden, en dat is ook zo. Je moet het maar net weten, maar bovenop science museum Nemo vind je wellicht wel het meest ongebruikelijke terras uit deze lijst. Yes er rennen ook veel kinderen rond, maar de enorme ruimte op het terras maakt het ruimschoots goed.

Website | Oosterdok 2

 

SHOP ONZE INSTAGRAM

Klik om jouw favoriete look te shoppen

 

No Comments

    Leave a Reply