Design Slider

Ikea brengt oude favorieten opnieuw uit om 75-jarig bestaan te vieren

Ikea

(Foto’s: Ikea)

Wanneer je als wereldbekende meubelboer een 75-jarig bestaan viert, weet je dat die catalogus rammend vol zit met klassiekers. De Ikea is opgericht in 1943, dus een kleine rekensom leert dat het bedrijf dit jaar eindelijk dat 75-jarige bestaan kan vieren en wij natuurlijk ook! Eigenlijk iedereen heeft wel iets van de Zweed in huis staan. Of dit nu een dikke Klippan is, of een bestekset is: op de spulletjes van Ikea is iedereen dol. Sinds de oprichting heeft Ikea het voor elkaar gebokst om “the world’s biggest furniture retailer” te worden, met een omzet van een bizarre 40 miljard dollar (!) per jaar. Om deze mijlpaal te vieren, is het design team in de archieven gedoken, om de ‘Gratulera’ series te maken. De serie wordt in drieën gesplitst, waarin elk deel voor 20 jaar Ikea staat. Het eerste deel van deze serie zal deze maand gelanceerd worden, met ontwerpen uit de jaren ‘50 en ‘60. Het tweede deel (jaren ‘70 en ‘80) zal in oktober beschikbaar zijn en het derde (jaren ‘90 en ‘00’s) eind dit jaar.

Ikea

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Ikea

“Each launch is different to the other, signifying its time period; from dark woods with a classic expression, to a very playful style with strong colours and then to a more natural look with Scandinavian woods and graphic colours”, Vertelt IKEA’s creative leader Karin Gustavsson.

Bij de serie tijdloze designs vind je onder andere IKEA’s allereerste flat-pack tafel, de Lövet tafel (1956), de Klippan sofa en de fameuze Ekenäset stoel.

Ikea

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram