Eat Slider Where to eat Amsterdam

Date Night | in Oud-West heeft een fantastische nieuwe pizzeria haar deuren geopend

Pizza pizzeria nNea

(Foto’s: nNea)

Het is Amsterdam haast niet bij te houden hoeveel nieuwe restaurants er wekelijks openen. Wij doen dat natuurlijk maar wat graag voor jullie hongerige aapies, maar ook bij ons staat het zweet soms op het voorhoofd. Voor een aantal zaken maken wij graag een uitzondering wanneer deze nieuw verschijnen en dat zijn pizzeria’s. Pizzeria’s van goede kwaliteit wel, niet die vettige buikpijnplekken in de Korte Leidse. Aan de Bilderdijkstraat in Amsterdam Oud-West opent er zo’n fijne nieuwe pizzeria, genaamd nNea. De naam is wat vreemd, maar het verhaal erachter is fantastico.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

 

Een nieuwe generatie Napolitaanse deegmeesters is opgestaan. En een daarvan beheert de pizzaoven van nNea: een nieuw restaurant op de Amsterdamse Bilderdijkstraat. De pizza van nNea kleurt buiten de lijntjes van de traditie, vormt met bakery science haar eigen regels en zet een ware pizzarenaissance in gang.

Geen fastfood

Het recept voor traditionele Napolitaanse pizza stamt uit het begin van de 18e eeuw. Al die tijd was er geen Italiaan die het in zijn hoofd haalde om deze traditie te verbreken. Maar nu, met een groeiende populatie 21e-eeuwse foodies, experimenteert de nieuwe generatie pizzaioli met deeg. Een beweging die afwijkt van de traditie en varieert met elk onderdeel – van het type graan tot de fermentatie van het deeg. Deze nieuwe generatie pizza is dan ook geen fastfood, volgens medeoprichter en deegmeester Vincenzo Onnembo. Zijn deeg rijst maar liefst 38 uur. Met nNea treedt hij in de traditionele voetstappen van Napolitaanse deegmeesters, maar voegt een eigen stukje bakery science toe. Vincenzo’s optimale experiment zorgt voor een licht deeg met hoog opstaande rand. Fluffy, not crunchy – en even smaakvol als de toppings die erop gaan.

 

pizzeria

Wijn uit Campanië

Het grotendeels vulkanische gebied rondom Napels, Campanië, is een van oudste Italiaanse wijnregio’s met druivensoorten die nergens anders ter wereld te vinden zijn. Medeoprichter Salvatore Lioniello schakelde daarom sommelier Gianluca Pio in om zowel de bekende als de vergeten, kleinschalige wijnen uit de regio te combineren met de pizza. Een eeuwenoude combinatie die onaangetast blijft. Maar hoewel Napolitanen geen brouwers zijn van origine, is er voor de liefhebber bij nNea ook een biertje te bestellen. Zowel uit Campanië, als lokaal Amsterdams. Want bij nNea mogen locals geen vreemden zijn. Ze ervaren de Napolitaanse cultuur, maar maken hier tegelijk ook deel van uit.

nNea | website
Bilderdijkstraat 92
(reserveren is niet mogelijk)

 

No Comments

    Leave a Reply