Eat Slider Where to eat Amsterdam

Het enorme terras aan de Amstel van Italiaans restaurantconcept L’Osteria is een uitkomst voor deze temperaturen

Sinds een tijdje kan je ook in Nederland genieten van de verse, handgemaakte pasta’s en de warme sfeer van het Italiaanse restaurantconcept L’Osteria. De eerste Nederlandse vestiging is inmiddels alweer een poosje open aan de prachtige jachthaven van het Amsterdamse Amstelkwartier en voegt zich daarmee bij de L’Osteria ‘Famiglia’, die momenteel 88 locaties in vijf landen telt.

Pizza’s groter dan het bord

Familiegevoel, de liefde voor vers bereid eten, gevoel voor design en een warme, persoonlijke sfeer kenmerken de restaurants van L’Osteria. De levendige sfeer van een typisch Italiaanse herberg doet je geloven dat je een scène uit de film uit de Roma van Frederico Fellini bent ingestapt. Op de kaart vers bereide tijdloze klassiekers uit de Italiaanse keuken. Iconisch zijn de immense vers bereide pizza’s-to-share, die groter zijn dan de borden aankunnen. Ook de pasta’s op de kaart worden in royale porties geserveerd, voor eerlijke prijzen.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Eerlijkheid is een kernwoord binnen de L’Osteria familie, dat betekent ook dat ze je exact kunnen vertellen waar de heerlijke macaroni, strozzapreti en tortellini vandaan komen. Deze en nog twaalf andere pastasoorten worden in eigen beheer geproduceerd. Om ervoor te zorgen dat de pasta vers blijft en direct kan worden geleverd, wordt de pasta bij het verlaten van de machine onmiddellijk tot een lage temperatuur afgekoeld en vervolgens zorgvuldig in dozen verpakt. De verse, bevroren deegwaren worden vervolgens aan de L’Osteria restaurants geleverd.

Enorm terras – altijd een plekje

De architectuur en interieurinrichting van elke L’Osteria is uniek. De eerste vestiging in Amsterdam is ruim en modern opgezet en ingericht met een sfeervolle mix aan retrostijlen. L’Osteria Amsterdam biedt binnen plaats aan 170 gasten. Maar dan het allermooiste, want wat gebeurt er in de Amsterdamse binnenstad als het kwik boven de 15 graden stijgt? Ieder terras zit helemaal ramvol. Maar bij L’Osteria is altijd wel een plekje te vinden. Het met olijf- en oleanderbomen ingerichte terras kijkt uit over de Amstel en biedt plek aan nog eens 125 personen.

Open: ma t/m do 10.00 – 23.00 uur / vrij en zat 10.00 – 00.00 uur

L’Osteria Amsterdam | website
Korte ouderkerkerdijk 16
1096 AC Amsterdam

 

No Comments

    Leave a Reply