Fashion Slider

Je oude broek in de kledingcontainer gooien maakt dus echt wel het verschil

Oude broek

(Foto: Shutterstock)

Een kleine maand geleden hielden wij onze aller- aller- allergrootste sample sale ooit. Voor een heel weekend lang namen wij het World Fashion Center over en strooiden we met ongekend hoge kortingen. Het voelde een beetje alsof we een enorm grote b-day bash gaven en iedereen trakteerden op een nieuwe garderobe. Maar wat gebeurt er vaak wanneer je een flinke fuif geeft? Je blijft de volgende dag zitten met een berg taart en zelf gemarineerde kipkluiven waar een gemiddeld weeshuis nog een week van kan eten. Hoewel jullie in groten getale langs zijn gekomen bij de sample sale, zaten wij na afloop toch nog met best wat dozen vol mooie kleding. Helaas geen taart en kip, maar wel flink wat sweaters en shirtjes.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

Maar wat doe je met al die dozen vol kleding? Na een flinke zoektocht online kwamen wij uit bij een organisatie met het hart op de juiste plek: Sympany. Je kent ze misschien wel als de organisatie achter de groene containers in Amsterdam waar iedereen al zijn oude kleding in kan doneren, maar zij doen dit op nog veel grotere schaal. Zo kun je als (kleding)bedrijf kleding doneren, waarmee Sympany weer een hoop goeds mee kan doen in de wereld. Je staat er waarschijnlijk niet bij stil wanneer je weer een oude spijkerbroek (altijd doen!) in de kledingcontainer gooit, maar daarmee kun je dus echt het verschil mee maken in iemands leven. Zo kun jij er bijvoorbeeld voor zorgen dat kinderen in India een schakelopleiding krijgen, jongeren in Malawi weer naar school kunnen en kun jij indirect meewerken aan een duurzame groei van de Ethiopische kleding- en textielsector. Huh en dat allemaal met wat (oude) kleding? Yes en daarom is het belangrijk dat we blijven doneren:

PS Check Sympany voor meer informatie over hun te gekke doelstellingen en bekijk meteen de kaart voor een kledingcontainer bij jou in de buurt.

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram