Eat

Juicebrothers lanceert nieuwe lijn gemaakt uit eigen pulp


Vanaf nu ook online te bestellen met bezorging in heel Nederland

Wat is sappen pulp?
Sinds het begin is Juicebrothers altijd geïnteresseerd geweest in het maken van gezonde en goede producten, niet alleen voor haar consumenten maar ook omwille van de aarde. Daarom ligt de focus in 2020 bij plastic vrij worden en het minimaliseren van voedselverspilling. Juicebrothers is trots en enthousiast om te mogen delen dat ze een nieuwe lijn hebben gelanceerd, volledig bestaand uit de sappenpulp voorraad van geperste groente en fruit. JB raakte niet alleen geïnspireerd door de vele gezondheidsvoordelen maar ook hoe het hergebruik van eigen producten kan bijdragen aan een betere planeet.

De lancering van een nieuwe lijn
De eerste producten zijn pulp crackers en jam. Gemaakt van gedroogde restpulp van o.a. spinazie, boerenkool, wortels en selderij, leveren de crackers alle voordelen van een gezonde sap maar mét de vezels en proteïne voor een verzadigd gevoel. Door glutenvrije haver en een mix van zaden zijn zij daarom ook de perfecte snack om te combineren met je favoriet humus of dips. Daarnaast is er een jam gecreëerd met aardbeien pulp, waaraan slechts chia zaden en natuurlijke zoetstoffen zijn toegevoegd. Een simpel en duurzaam product in een herbruikbaar glazen potje.


Wat zijn de voordelen van pulp?
Pulp is een geweldige bron van vezels, iets waar men tijdens een cleanse soms te weinig van binnenkrijgt. Het bevat alle voedingsstoffen van het geperste groente en fruit en zorgt direct voor een betere vertering en gezondere organen. Vezels zijn dus ook een belangrijk onderdeel van een gebalanceerd dieet. Aangezien Juicebrothers enkel cold pressedmachines gebruikt, wordt de pulp nooit verwarmd. Het gebruik van deze rauwe pulp bevat daarom alle oorspronkelijke smaak maar met als bijkomend voordeel dat zij ook nog eens alle vezels bevat.

Bewuste verspilling vermindering en focus op duurzaamheid
De keuze om hun eigen pulp te hergebruiken betekent voor Juicebrothers een innovatieve oplossing om verspilling tegen te gaan. Bewust van het feit dat de voedselindustrie een negatieve bijdrage heeft op de aarde, probeert JB meer te doen dan enkel 100% vegan te zijn maar ook door uitkomsten bij zichzelf te zoeken. Met het kiezen voor dergelijke producten die voedsel verspilling tegen gaan, draagt de consument niet alleen bij aan een betere gezondheid voor zichzelf, maar ook direct aan een betere wereld. Een win-win situatie! Zo kunnen we samen werken aan een zero waste policy.

No Comments

    Leave a Reply