Home

Kipliefhebbers opgelet: het Rijks organiseert 14-gangendiner met alleen maar kip

Kip Rijks

(Foto: Rijks)

Als je de hele tijd claimt dat je zo’n ‘veelzijdig stukje vlees’ bent, dan moet je het ook maar eens in een gepaste setting laten zien. Nee dan hebben we het niet over de aankomende kipfestivals in Amsterdam en Rotterdam deze zomer, maar over de Kippendag in het Rijksmuseum! Daar organiseert Rijkschef Joris Bijdendijk samen met yakitori-expert Matt Abergel (van Yardbird in Hongkong) een heus 14-gangendiner kippen bacchanaal.

“Gasten beginnen aan de keukencounter, waar ze vier verschillende kipspiesen krijgen, na zo’n 45 minuten ga je door naar de tafel, waar je de overige tien gangen krijgt, zowel skewers van Matt als gerechten van Rijks,”

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Vertelt Joris aan het Parool. Dit gaat dus niet je ordinaire kipsate-feestje zijn, maar een culinair kippig hoogstandje!

Het kippenfestijn kost 85 euro. Dat is exclusief drankjes, maar inclusief een gesigneerd exemplaar van het nieuwe boek van Matt, Chicken and Charcoal. Reserveren kan online en er wordt een aanbetaling van 50 euro per persoon gevraagd.

Kippendag
15 juli
Het Rijksmuseum
Museumstraat 1

 

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram