Do Where to eat Amsterdam

‘Krijg de Kleren’, fashion en cocktails: Kledingruil extravaganza in BovenBAUT

Bron: Krijg de kleren

Op vrijdag 14 juni organiseert restaurant BAUT in samenwerking met ReLove Exchange ‘Krijg de Kleren’. BovenBAUT is van 20:00 tot 23:00 uur geopend voor deze kledingruilextravaganza, waarvan de volledige opbrengst aan de stichting Because We Carry wordt gedoneerd. Geef gebruikte kleding een nieuw leven en help daarmee anderen bij het opbouwen van een nieuw leven. Dat is het uitgangspunt van ‘Krijg de Kleren’, fashion en cocktails. De complete collectie vintage kleding van kledingruilwinkel ReLove Exchange wordt die avond te koop aangeboden tegen weggeefprijzen van 1 tot 3 euro. De gehele opbrengst van deze avond – inclusief een deel van de baromzet – wordt gedoneerd aan stichting Because We Carry, dat vluchtelingen op Lesbos ondersteunt bij het opbouwen van een nieuw bestaan.

Artikel gaat hieronder verder

Het concept van ‘Krijg de Kleren’, fashion en cocktails past volledig binnen de ambities van BAUT en ReLove Exchange om iets terug te doen voor de wereld en bewust om te gaan met materiële zaken. De uit Californië afkomstige Heidi Koss is Relove Exchange gestart, een vintage kledingruilwinkel in de Ferdinand Bolstraat, nadat ze naar Amsterdam was verhuisd en op de markt bij de IJhallen werd geconfronteerd met de liefdeloze manier waarop met mode wordt omgegaan. “Ik dacht: dit kan anders. Voor de koper maar zeker ook voor de verkopers”, aldus Koss, die inzet op duurzaamheid en hoogwaardige kwaliteit. “In een kledingruilwinkel geef je letterlijk iets terug aan mensen.”

Bron: Krijg de kleren

Die mentaliteit wordt tijdens ‘Krijg de Kleren’, fashion en cocktails ingezet om Because We Carry te steunen, een stichting die gelooft dat je zelf de verandering moet zijn die je graag ziet in de wereld. Because We Carry helpt families die hun huis moeten verlaten vanwege oorlog of andere omstandigheden en aankomen in rubberbootjes op het Griekse eiland Lesbos om weer een leven op te bouwen.

Het motto van de stichting is #nietlullenmaarpoetsen, maar maak als je ze wilt helpen van je oude kledingstukken in hemelsnaam geen poetsdoeken. Kom op 14 juni naar BAUT en geef gebruikte kleding een nieuw leven! Dit kan door zelf iets te kopen uit de vintage ReLove Exchange-collectie, of door kleding te doneren die direct ook in de verkoop gaat. Doneer, ruil, koop of drink, want ook van elke verkochte cocktail wordt een euro gedoneerd aan het goede doel.

Wat: ‘Krijg de Kleren’, fashion & cocktails
Datum: 14 juni 2019
Tijd: 20:00 – 23:00 uur
Locatie: Restaurant BAUT (Spaarndammerstraat 460)

No Comments

    Leave a Reply