AMSTERDAM Slider

Kunstenaar die bekend is geworden door zijn hilarische ‘verstopte kunstwerken’ in Amsterdam breekt door in New York

Frankey 11

(Foto: Frankey 11)

Over smaak valt gelukkig niet te twisten, dus datzelfde geldt natuurlijk ook voor kunst. Soms duiken wij op een regenachtige zondag het Stedelijk in zonder te weten wat voor speciale tentoonstelling er dan is. We hebben al een aantal keer meegemaakt dat wij dan langs heel ‘baanbrekend’ werk liepen, waarbij de stukken begeleidende tekst vaak groter waren dan het kunstwerk zelf. Als je zoveel tekst nodig hebt om ‘iets op te roepen’, dan heb je het in ons – simpele – kunstboekje niet helemaal lekker gedaan. Iemand die dit geheel anders doet is de Amsterdamse kunstenaar Frankey 11.

“Bij al het werk van Frankey 11 denk je eerst ‘huh, what the fuck’, om het vervolgens met een dikke glimlach nog eens van dichtbij te bekijken.”

Je kent hem misschien wel van zijn werk toen je een keer bij een open brug stond en daar Grumpy Cat plots zag verschijnen vanuit zijn kattenluikje. Of van die keer dat je een niet zo alledaags action figure zag van Badman (geen typo) met een enorme erectie op de Wallen. Bij al het werk van Frankey 11 denk je eerst ‘huh, what the fuck’, om het vervolgens met een dikke glimlach nog eens van dichtbij te bekijken.

 

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Wij vinden het werk dat de stad – Amsterdam – een stuk leuker maakt. Je moet er wel even voor van je fiets stappen, maar misschien is dat ook wel de bedoeling van Frankey? Anyway, groot nieuws, want deze illustere grappenmaker gaat naar New York! Zijn street art krijgt een – welverdiende – tentoonstelling in de nieuwe locatie van de gerenommeerde kunstgalerie Wallplay. De galerie toont vier weken lang een selectie uit het oeuvre van de Nederlandse straat- en designkunstenaar Frankey. Nu weten wij best dat New York niet echt om de hoek ligt, maar mocht jij de komende vier weken in deze te gekke stad zijn: go check it out! Vervelen is haast geen optie in de Big Apple, maar het is wel behoorlijk om het werk van deze Amsterdammer daar te zien. Voor wie zeker weet dat het niet gaat lukken, hier een selectie van onze favoriete in de stad. Wij gaan in ieder geval vaker de fiets laten staan. Dank Frankey!

Waar:
Wallplay
327 Canal St. New York, NY 10013

Wanneer:
Van 31 juli
tot 1 september
11.00 uur – 18.00 uur

Night rider (2010). #TweedeLooiersdwarsstraat #Amsterdam #streetartamsterdam #streetart #urbaninterventions

Een bericht gedeeld door Frankey (@streetartfrankey) op

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram