Do What to do Amsterdam

LAB111: de plek voor een leuke avond film & diner

lab 111

Bron: LAB111

Wij gingen vorige week naar de film en eten bij LAB111. Iemand in voor een avondje film en lekker eten, dan moet je bij LAB111 zijn. Het is niet je mainstream cinema en net dat maakt het interessant. Geen uren aanschuiven bij de Pathé, want dit is gezellig en anders. Sinds 2016 is LAB111 met een team bezig om hun dromen waar te maken. Een iets of wat eigenzinnige cult cinema gevestigd in een monumentaal oud pathologisch anatomisch laboratorium in Amsterdam. Het zijn niet de dagdagelijkse films, maar het zijn bijzondere films die tot de verbeelding spreken, aanzetten tot nadenken en inspireren. En net dat maakt het zo anders. Van verdiepende documentaires, moderne klassiekers en kleine publieksfilms tot onconventionele genre films. De cinema is knus, gezellig en het aanbod is uitgebreid, er is dus zeker voor ieder wat wils bij.

Artikel gaat hieronder verder

 

Wat leuk is aan LAB111 is dat je er buiten een film kan gaan kijken, ook kan gaan eten en dat er een expositieruimte is. Het is dus niet je standaard cinema, maar dat maakt het eens zo gezellig. In strangelove kan je uitgebreid dineren of lekker aan de bar hangen, en ik kan je verzekeren het eten is lekker. Je kan er een heerlijk hapje eten voor of na je film, zo kan je er een keer een leuk avondje uit van maken. Je kan ook een Film & Diner ticket kopen, dat heb je al 21 euries, daar kan je niet voor sukkelen. Wij aten de huisgemaakte tagliatelle met geroosterde pompoen, het is mooi gepresenteerd en de sfeer is het restaurant is gezellig. Oh ja, en de creme brulee is ook wel de moeite. Het lijkt ons wel een goed idee om een tafeltje te reserveren, dan weet je in ieder geval zeker dat je nog een plekje hebt (al is er plaats genoeg).

 

Bron: LAB111

Bron: LAB111

Wij gingen kijken naar de film Girlhood (bande des filles), een film van de regisseur van Tomboy en Water Lilies. Een intiem portret van vrouwelijke vriendschap en een meeslepend coming-of-age verhaal. Onder de indruk van haar familieomgeving, de uitzichtloze schoolvooruitzichten en de jongens in de buurt, begint Marieme een nieuw leven na een ontmoeting met een groep van drie nogal ‘wilde’ meisjes. Ze verandert haar naam, haar stijl en verlaat de school om geaccepteerd te worden in de bende, in de hoop dat dit een weg naar haar vrijheid zou zijn. Ze maakt domme keuzes die de rest van haar leven beïnvloeden. Een Franse, goede, sobere en realistische film. Ze werken vaker in thema’s, deze film was bijvoorbeeld onderdeel van Female Frame: Breaking The Celluloid Ceiling. Sinds 8 maart (Internationale Vrouwendag) verkennen ze de representatie van vrouwen in films met een inspirerende selectie van meer dan twintig films van vrouwelijke regisseurs en vrouwelijke karakters. Over een periode van bijna drie maanden vieren ze een veel te vaak over het hoofd gezien archief van zeer invloedrijke cinema. Niet enkel voor de feministen, maar gewoon voor iedereen zitten hier een hoop toppers tussen. Echte kaskrakers die je niet mag missen.

 

Bron: LAB111

LAB111:
Maandag t/m vrijdag open vanaf 13:00 uur. Zaterdag en zondag ben je vanaf 12:00 uur welkom.

X

Restaurant Strangelove:
Overdag zijn ze vanaf 13:00 uur geopend voor tosti’s en taartjes .
Maandag t/m zondag kan er gedineerd worden tussen 17:30 – 22:00. Op zaterdag serveren ze tussen 12:00 – 15:00 uur brunch.

Adres:
Arie Biemondstraat 111
1054 PD Amsterdam

No Comments

    Leave a Reply