Cars & Bikes Slider

Lamborghini brengt je de snelste SUV ter wereld

(Foto’s: Lamborghini)

Het enige waar we bij Lamborghini’s net gepresenteerde ‘super SUV’ aan moeten wennen is de naam: Urus. Alhoewel, het lijkt op een planeet hier ver vandaan en zo voelt deze auto eigenlijk ook. Met buitenaarde specs en de terechte titel ‘snelste SUV ter wereld’ heeft Lamborghini een knap staaltje werk afgeleverd:

De SUV wordt aangedreven door een dikke 4,0 liter twinturbo V8 die maar liefst 650 pk oplevert. In de praktijk betekent dit dat de auto een topsnelheid van 305 km/u weet te bereiken en in 3,6 seconden al de 100 km/u aantikt. Dat is behoorlijk knap voor een dikke SUV van ruim 2200 kg. Hiermee is de Urus de snelste SUV ooit gemaakt. Knap! Maar los van dat wij het behoorlijk warm krijgen van deze motor, draait het natuurlijk ook om het design. Je ziet direct dat de auto is ontworpen door Lamborghini – joh – door de strakke lijnen en het hoekige ontwerp. Wij zijn er gek op:

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Prijskaartje

De Urus is vanaf heden beschikbaar, met een flink prijskaartje. In Europa kun je rekenen op een prijskaartje van €171.429. Dat is echter exclusief alle belastingen en die veel toevoegen aan dit toch al pittige bedrag. Sparen maar!

    Instagram