Cars & Bikes Home Slider

Land Rover nam ons en de nieuwe Discovery mee tot diep in de Duitse mijnen

Enkele weken geleden kregen wij een mail van Land Rover en die mails van Land Rover stemmen ons altijd goed daar we meestal worden gevraagd deel te nemen aan een heel vet evenement. Zo ook deze keer, of we zin hadden om met de nieuwe Discovery te rijden in Luxemburg en Duitsland. Dat hadden wij wel.

Zoals we van Land Rover gewend zijn worden kosten nog moeite gespaard en dus vlogen we sjiek de friemel naar Luxemburg om aldaar direct in de nieuwe Discovery plaats te nemen. Lekkere grote leren stoelen alwaar uw verslaggever het zorgvuldig uitgestippelde programma over zich heen liet komen. Het eerste gedeelte van dat programma bracht ons over de prachtige landelijke wegen van Luxemburg. Denk hierbij aan glooiende heuveltjes en heerlijk kronkelende wegen waar de Disco zich meer dan thuis voelt. Voor de die hard Discovery fan zal het even wennen zijn daar de nieuwe Discovery een stuk luxer en sjieker uitgevoerd is dan de vorige edities. Zoals Land Rover het zelf graag stelt is de nieuwe Discovery “a little less masculine”. Dat zien we niet alleen terug in het uiterlijk waar de lijnen minder hard zijn dan we gewend waren van een Discovery maar ook in het interieur waar het allemaal wat minder die-hard is. Zo zijn bijvoorbeeld de achterstoelen elektrisch neer te klappen, een van de luxe extra’s die je niet zo snel verwacht tegen te komen in een Disco. Met al die luxe rijst meteen de vraag of je met zo een nieuwe Discovery nog wel lekker het onverhard op kan want dat was toch wel waar de oude modellen minstens zo goed in waren als in het rijden op verhard.

New Discovery Interior (3)07.07.2016 V507.07.2016 V5

Om te bewijzen dat dat off-road rijden wel degelijk tot de mogelijkheden behoort werd er door Land Rover net over de grens van Luxemburg een off-road route uitgestippeld. Een route die ons de mijnen van Duitsland in bracht, 100 meter onder de grond en we kunnen je verklappen dat de nieuwe Discovery zich daar enorm thuis voelt. Uiteraard beschikt de nieuwe Discovery over alle systemen die je nodig hebt om jouw off-road ervaring tot een goed einde te brengen maar voor de die-hards kun je die ook gewoon lekker uit laten en het allemaal zelf doen.

Wij kregen van Land Rover de gelegenheid de 2.0L Sd4 en de 3.0L Td6 te testen en daarbij is vooral eerstgenoemde opvallend. Een 4 cilinder diesel in de toch flinke Discovery, gaat dat wel goed? Dat gaat zeker goed, Land Rover weet 240 pk uit het blok te halen wat genoeg is om comfortabel te kunnen cruisen en tevens genoeg is om off-road zijn mannetje te kunnen staan. Persoonlijk zouden wij altijd voor de Td6 gaan daar deze gewoon beter bij een Discovery past, in zo een auto hoort gewoon een 6-cilinder diesel met automaat te liggen. Deze Td6 rijdt vanzelfsprekend heerlijk rustig, heeft meer dan genoeg koppel om een flinke kar te kunnen trekken en zelfs bij een snelheid van 160 km/h heb je genoeg vermogen over om hem naar de 200 te doen sluipen.

AQ5R3199

Al met al zijn wij een fantastische ervaring rijker en hebben we met eigen ogen kunnen ervaren dat een Discovery eigenlijk best of both worlds is. Je beschikt over de luxe van een Range Rover alleen staat deze ook zijn mannetje mochten de wegen wat viezer, gladder of steiler worden. Vanaf nu kan je verkering dus ook boodschappen doen met een Discovery en dus wordt het allemaal een stuk makkelijker om de koop van de nieuwe Discovery erdoor te krijgen thuis. Meer informatie over de nieuwe Discovery vind je hier.

AQ5R3265 AQ5R3789

    Instagram