Do

8x Leuke dingen die je kan doen dit weekend

Nu alle kroegen, bars, clubs, restaurants en ook bijna alle winkels gesloten zijn en we zo veel mogelijk binnen moeten blijven vraag je je misschien af wat je in godsnaam dit weekend kan gaan doen om nog wel een beetje een leuk weekend te hebben voordat we maandag weer allemaal vanuit huis aan de bak moeten. Gisteren hebben we al een artikel geschreven over een paar ‘old-school’ games die je kan gaan spelen en weer helemaal verslaafd aan kan raken (zoals ik na het schrijven van dat artikel weer als een gek De Sims ben gaan spelen). Mocht dit toch niet helemaal je ding zijn hebben we nog een paar tips voor je om toch nog een leuk weekend te hebben tijdens deze rare tijd.

Afbeeldingsresultaat voor high wine

Foto: McKili

1. High wine of high beer at home

Gezelligheid gegarandeerd! Misschien zit je thuis opgesloten bij je ouders of woon je uit huis met wat medebewoners of alleen samen met je lief. Het maakt niet uit met wie je bent, een high wine of een high beer is altijd gezellig. Het begrip stamt af van de welbekende high tea, maar in plaats van dat je thee drinkt en allemaal zoete hapjes eet drink je dus bier of wijn met lekkere borrelhapjes. Bitterbal anyone? 

Foto: Ryan Quintal via Unsplash

2. Ouderwetse bordspellen spelen

Normaal heb je het vast te druk om een potje Monopoly of Ganzenborden te doen met je gezin of huisgenootjes. Wie Monopoly gaat spelen is er namelijk wel even zoet mee en dat is dan ook precies waarom we dit in het lijstje erbij hebben gezet. Je bent namelijk vrij lang bezig en de tijd vliegt hierdoor voorbij, geen tijd om je te vervelen dus! Een paar aanraders: Monopoly, Risk, Levensweg en Ganzenborden.

Afbeeldingsresultaat voor houseparty app

Foto: Houseparty

3. Houseparty met vrienden

En nee, hiermee bedoelen we niet dat je al je vrienden uitnodigt en een feestje gaat bouwen thuis. Houseparty is een app waarmee je kan videobellen met je vrienden/vriendinnen en tegelijkertijd met elkaar spelletjes kan spelen.

Afbeeldingsresultaat voor netflix party

Foto: Netflix

4. Netflixen met vrienden

Wederom nodig je vrienden alsjeblieft niet uit bij jou thuis om een avondje te gaan bingewatchen. Netflix heeft het namelijk mogelijk gemaakt dat je met z’n allen een film of serie kan kijken op afstand en tegelijkertijd met elkaar kan chatten. Eerder hebben we hier al een artikel over geschreven waarin we uitleggen hoe je dit precies doet. Have fun!

Foto: Margo Brodowicz via Unsplah

5. De keukenprinses uithangen

Misschien heb je al weken een recept op het oog staan dat je graag wilt maken, maar nooit echt aan toe bent gekomen. Dan is dit dé perfecte tijd om de keukenprins(es) uit te gaan hangen! Schenk een wijntje of biertje in voor jezelf en ga lekker aan de slag. Hier ben je vast ook wel even zoet mee. Mocht je het nog wat uitgebreider willen aanpekken, kan je natuurlijk ook een 3-gangendiner gaan bereiden voor jou en je boyfriend/girlfriend. Je kan het zo gek maken als je zelf wilt. Eet smakelijk! 

Foto: Joel Muniz via Unsplash

6. Boeken lezen

Nog zo’n dingetje waar je normaal waarschijnlijk niet aan toe komt tijdens de drukke werkdagen en volgepropte weekenden; een boek lezen. Ik vind het een heerlijke manier van ontspanning en het zorgt er ook voor dat je even ontsnapt uit deze gekke wereld en met je gedachte helemaal ergens anders heen gaat. En wat nog lekkerder is dan een boek lezen: is een boek lezen IN BAD, mocht je een bad hebben dan is dit echt héérlijk. Pak die Lush bath bombs er maar bij en laat dat bad maar vol lopen.

Foto: Dan Gold via Unsplash

7. Opruimen en schoonmaken

Je kledingkast puilt uit, je bureau is één grote zooi en je bed kan wel een opfrisbeurt gebruiken. Misschien niet de leukste activiteit om dit weekend te gaan doen, maar het voelt wel heel erg goed als je het hebt gedaan. Kan je maandag weer extra fris en fruitig aan de slag.

8. Blijf in beweging!

Naast dit alles en dat we natuurlijk zo veel mogelijk binnen moeten blijven is het ook erg belangrijk dat we in beweging blijven. We willen natuurlijk niet na deze quarantaine 5 kilo aan zijn gekomen door alle snacks die we de hele dag door lopen te eten. Gelukkig voor jou hebben we wat video’s op een rij gezet met workouts die je thuis kan doen. Ik zou zeggen haal je matje maar tevoorschijn en let’s gooo!

No Comments

    Leave a Reply