Do Eat Sleep Slider What to do Wereld Where to eat Wereld Where to sleep Wereld

Volg onze gids door Lima en je hebt de kleurrijke stad binnen een lang weekend uitgespeeld

Lima Peru

(Foto’s: Colourful Rebel)

Als wij ergens blij van worden, dan is het wel van het reizen en het ontdekken van nieuwe steden. Lekker in het vliegtuig (of de trein – denk ook aan die carbon footprint) springen, om je vervolgens helemaal in een nieuwe stad onder te dompelen. Wij begonnen dit jaar misschien wel met een hoogtepunt, die wij de rest van het jaar niet meer kunnen toppen. Het bijwonen van de wereldberoemde Dakar Rally. Mini nam ons op sleeptouw dwars door de woestijn van Peru (check de video ervan hier):

 

Dakar

Dakar

Dakar

 

Maar als je dan toch helemaal het vliegtuig pakt naar Peru, dan moet je natuurlijk ook wel eventjes naar de fantastische hoofdstad Lima gaan. Kleurrijker krijg je de steden niet, want wat is het daar een spektakel zeg. Wij hebben onze tijd in Lima in een heerlijke sfeervideo samengevat (die vind je onderaan het artikel) en hebben een aantal onmisbare to do’s voor je opgesomd:

 

Lima

Lekker romantisch doen in Parque de la Reserva

Het lekkerste in een nieuw te ontdekken stad vinden wij om gewoon lekker een takke eind te gaan lopen. Af en toe de metro pakken of misschien een fiets halverwege, maar toch het meeste lopend te doen. Zelfs in miljoenensteden als New York of L.A. doen we het meeste gewoon lopend en zo ook in Lima (8 miljoen inwoners). Maar het werkt natuurlijk wel lekker als je iets van een doel hebt. In deze kleurrijke stad hebben wij gewacht tot het donker werd, om vervolgens naar Parque de la Reserva te lopen. Centraler vind je de locaties niet, want dit prachtige park ligt middenin de stad én de honderden fonteinen worden verlicht in de avond. Romantisch!

 

Lima

Lima

Lima

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Vergeet alle wijken (een beetje) en ga naar Barranco

Vraag je iemand in Lima waar je heen moet als toerist en de wijk Barranco zal 9 van de 10 keer vallen. Toch vertrekt bijna iedere toerist met een boekje van Lima onder de armen naar het mega toeristische Miraflores. Doe dit niet kunnen wij je vertellen, want in Barranco is waar het echt gebeurt. Er zijn te veel hotspots en heerlijke cafeetjes om op te noemen, maar het beste kun je er gewoon heen gaan en al lopend de wijk ontdekken. Het wordt ook wel omschreven als het ‘SoHo’ van Lima en dat is in ons boekje een enorm compliment wat je kunt krijgen. Kleurrijk, kleurrijker, Barrrrrrrranco.

Lima

Lima

Lima

Lima

Lima

Lima

Lima

De keuken van Peru proeven bij Nanka

Ok dit is misschien niet het meest goedkope stad van de stad, maar boy oh boy wat is het hier goed zeg. Nanka staat erom bekend de echte Peruaanse keuken te voeren, alleen dan anno 2019. Haute cuisine, maar nog wel erg toegankelijk en met smaken die wij niet eerder proefden. Hotels in Lima zijn trouwens helemaal niet duur, dus het geld dat je daarop bespaart kun je mooi uitgeven in deze toptent. Mét waanzinnig uitzicht.

restaurant Nanko

restaurant Nanko

restaurant Nanko

restaurant Nanko

Er zijn natuurlijk nog duizend-en-een dingen te ontdekken in deze prachtstad en om je daar een beetje een idee van te geven, heeft onze Robin een te gekke video gemaakt. Lima in een kleurrijke notendop:

 

No Comments

    Leave a Reply