Do

Maak er een zoete en zwoele zomer van met Baileys Strawberries & Cream

Baileys, de Ierse likeur van room en whiskey, is wereldwijd ontzettend populair. Naast de klassieker heeft Baileys ook andere likeuren in het assortiment, waaronder een bijzondere en zomerse limited edition: Baileys Strawberries & Cream. Deze roze en romige likeur is perfect voor een picknick in het park en combineert de smaak van verse aardbeien met lichte, romige vanille en de luxe smaak van Baileys. Baileys Strawberries & Cream kan je zowel puur on the rocksdrinken als in een cocktail en deze variant op de klassieke Daiquiri is perfect voor de zomer.

Recept voor een Baileys Strawberries & Cream Daiquiri

Ingrediënten:

  • 50 ml Baileys Strawberries & Cream
  • 50 ml Captain Morgan White Rum
  • Ijsblokjes
  • 1 aardbei

Doe de ijsblokjes in een blender. Giet daarna de Baileys en de rum erbij en mix dit tot een glad mengsel. Giet vervolgens alles in een mooi glas . Haal het kroontje van de aardbei met een mes en garneer de aardbei op de rand van het glas. Cheers!

Over Baileys

Baileys werd in 1974 in Dublin opgericht door David Dand, die nu wordt gezien als de Godfather of Baileys.  Hij wilde een innovatieve likeur lanceren met de beste ingrediënten van Ierse bodem: room en whiskey. De eerste versie die met een simpele keukenmixer werd gecreëerd, was direct een succes. Maar om de twee ingrediënten ook succesvol gemixt in een fles te krijgen, was nog wel een opgave. Pas na drie jaar experimenteren lukte het en was Baileys een feit. Nu, meer dan veertig jaar later, worden alle likeuren nog altijd in Ierland geproduceerd. Naast het origineel en de limited edition zijn er ook andere varianten te verkrijgen, waaronder Baileys Coffee, Baileys Caramel en zelfs een vegan versie zonder room, de Baileys Almande.

www.baileys.com

No Comments

    Leave a Reply