Food & Health

Maak je niet druk(-punten) | van deze massages word je helemaal zen

Er is natuurlijk niets zo ontspannend als een lekkere massage. Als jij één van die gelukkigen bent met een partner met magische handen, dan kun je beter stoppen met lezen en je aan diens zorgen overgeven. Blijft het voor jou bij zelfmassage, of wil je ook wel eens wat terugdoen voor jouw persoonlijke massagetherapeut? Dan hebben we hier een paar drukpunten voor je waar je helemaal zen mee wordt.

Voor een goede nachtrust

Op je voet zitten twee drukpunten die helpen om dieper te slapen en beter uitgerust wakker te worden. De eerst zit tussen de grote en tweede teen, een eindje naar boven op de voet. Duw ongeveer 5 seconden op de plek tussen de botjes van je tenen, vlakbij het punt waar ze samenkomen.

Het tweede punt zit aan de onderkant van je voet, middenin de inkeping in de bal van de voet. Hier duw je 30 seconden. Dat wissel je een keer of vijf af. En sssssssslapen maar.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Hik spik spouw…

Heel wat effectiever dan een rijmpje om van de hik af te komen: een plek in je hand masseren die je middenrif ontspant. Het juiste punt is gemakkelijk te vinden. Aan de binnenkant van je hand, onder de knokkels van je wijs- en middelvinger. Duw de duim van je andere hand daar stevig in je handpalm.

“Handigheidje” om de juiste plek te vinden: maak zoals in die goeie ouwe kindertijd een pistool van je hand. Waar je middelvinger je handpalm raakt, daar moet je zijn!

Het derde oog

Jep, we worden toch nog een beetje zweverig. Het laatste drukpunt heet namelijk het derde oog. Je vindt hem net onder de plek waar een cycloop meestal zijn enige kijker heeft zitten: een stukje onder het midden van je voorhoofd dus. Net boven je neusbrug, tussen de wenkbrauwen. Ideaal als je al de hele dag op je werk van deadline naar deadline rent en je even rap wilt ontspannen. 1 – 2 minuten zachte tot stevige druk op dit punt uitoefenen kunnen al een wereld van verschil maken.

Bron: https://www.digibach.nl

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram