Cars & Bikes Design Slider

Meest luxe en sjieke SUV van het moment: DS 7 Crossback

DS 7 Crossback

(Foto’s: Colourful Rebel)

Veel verschillende auto’s rijden geeft je een beetje hetzelfde ontwikkelde smaakgevoel wanneer jij veel uit eten gaat: je weet snel wanneer iets goed is of niet. Wij rijden in heel wat verschillende bolides om er vervolgens hier op het blog over te schrijven en hetzelfde geldt voor restaurants. Tja iemand moet het doen, maar daardoor kunnen we nu wel – al zeggen we het zelf – zeggen dat die smaak een beetje ontwikkeld is. Ok, we weten nog steeds bar weinig van technische specificaties als het op een auto aankomt, maar we kunnen wél het verschil zien tussen een ‘ok’ wagen en een ‘holy shit, dit is high-end spul’ type auto. Kort gezegd: de nieuwe DS 7 Crossback is waanzinnig high-end, waarbij zelfs de deurklinken binnen nog opvallen van de kwaliteit.

DS 7 Crossback

Verfrissend en finesse

De Crossback van DS komt op het juiste moment, want in dit segment valt er nog een hoop te winnen. Als je er hier in Amsterdam een beetje op gaat letten, is het SUV wat de klok slaat. Dit zorgt niet alleen voor een hoop getoeter om een parkeerplekje, maar ook voor nogal een eentonig saai straatbeeld. Toen wij echter met de goudkleurige (vraag naar ‘Byzantin’ in de DS store) 7 vanuit Amsterdam-West naar het IJmeer en vervolgens naar het strand reden, zagen we tal van mensen die even opkeken. Dat komt natuurlijk door die gedurfde kleur, maar ook omdat het design van de auto heerlijk verfrissend is in dit zwaar bevochten segment. Over die kleur kunnen wij alleen maar zeggen: waarom is niet iedere auto zo? Het straatbeeld fleurt er zelfs wanneer het regent direct van op, maar zodra de zon er vol op schijnt wordt het helemaal feest:

DS 7 Crossback

Moe tijdens het rijden? De DS 7 masseert je wel even

De (standaard) opties waar deze auto mee uitgerust is zijn eigenlijk te veel om op te noemen en dat doet de leesbaarheid van dit artikel ook niet veel goeds. Maar al deze high-end opties (om je een idee te geven: zelfs de achterstoelen zijn elektrisch verstelbaar – de achterstoelen!) geven je dat gevoel van ‘holy moly, dit is wel even wat anders’ type auto waar wij het eerder over hadden, wat moeilijk in woorden is uit te drukken. Stoelverwarming die ook om te zetten is naar verkoeling is een ding wat wij toch nog even willen uitlichten tijdens de afgelopen hittegolf. Wij wisten niet eens dat het bestond, maar da’s toch briljant? De lucht wordt door middel van piepkleine gaatjes in de stoel naar je toe geblazen, terwijl je met een massage er weer kilometers lang tegenaan kunt. Nee, niet een massage door je bijrijder (da’s gevaarlijk!), maar door je stoel. Is er iets wat deze stoel niet kan?! Ha, wij zijn het nog niet tegengekomen in ieder geval. Dit illustreert wel even met wat voor type auto je te maken hebt:

DS 7 Crossback

DS 7 Crossback

DS 7 Crossback

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

De concurrentie aftroeven met finesse – Byzantin for the win!

Als je even Googled op het merk DS (in het leven geroepen door Citroën als een echt premiummerk), dan lees je overal dat de DS 7 de concurrentie moet aangaan met BMW en Audi. De SUV-markt is als je naar het straatbeeld kijkt aardig verzadigd met Duitse automerken en als je het ons vraagt wordt het hoog tijd dat er wat aan deze grauwe eenheidsworst gedaan wordt. DS gaat eindelijk deze markt even goed opschudden, door met ook echt een premium auto te komen. Dat de auto aan de binnenkant vol zit met de meest technisch hoogstaande snufjes moet je maar van ons (en het A4’tje vol met specs) aannemen, wij richten ons als niet-hardcore-auto-blog even oppervlakkig op de buitenkant. Daar valt namelijk ook genoeg te zien en ook daar zie je dat de Fransen aardig los zijn gegaan op de tekentafel om deze auto boven het saaie gros uit te laten stijgen. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar die nu al iconische diamantvormige achterlichten:

DS 7 Crossback

DS 7 Crossback

DS 7 Crossback

Ook aan de voorkant zien we deze vorm terugkomen, waarbij er drie diamantvormige koplampen ‘opendraaien’ als je de motor start:

 

Als je voor de DS 7 gaat dan maak je een keuze voor Franse elegantie en het feit dat je dit nu eindelijk ook in het hoge segment voor SUV’s kunt doen vinden wij prachtig. Het segment dat zo wordt gedomineerd door de Duitse krachtpatsers, krijgt er nu dus een Franse beauty bij. De DS 7 is een stuk minder bonkig dan z’n brüders en onderscheidt zich door meer sierlijke lijnen die finesse en kracht uitstralen:

 

DS 7 Crossback

DS 7 Crossback

DS 7 Crossback

Deze auto kán de concurrentie ook aan met merken als BMW en Audi als je het ons vraagt en wij denken dat de Duitsers hun borst kunnen gaan nat maken. In de versie die wij het afgelopen weekend reden zat werkelijk waar elke extra optie die je maar kunt bedenken. Daar hangt dan ook een prijskaartje aan van € 73.430. Maar je kunt al een DS 7 rijden (waarbij de ‘instap’ versie al erg uitgebreid is qua opties) v.a .€ 43.190.

Meer informatie | DS 7 Automotive

PS  Bij een auto in dit segment kun je letterlijk twee pagina’s volschrijven over alle technische snufjes. Dat doen wij niet, maar wij snappen dat je misschien toch die heerlijke specs wil lezen. Check dan bijvoorbeeld dit artikel bij bijvoorbeeld de lieve autonerds van Autoweek of DS Automobiles zelf natuurlijk.

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram