AMSTERDAM Sleep Slider

Met deze Airbnb’s heb je de echte Amsterdamse ervaring

Amsterdam

Foto: Shutterstock

Vakantie in eigen land? Soms doen wij niks liever dan dat. Oké, dat is niet helemaal waar natuurlijk. Het aller-, aller-, allerliefst vliegen wij heel de wereld over en ontdekken wij de aller vetste plekken (en delen wij deze maar al te graag met jullie). Van Chicago, tot een onbewoond eiland, of 36 uur in Turijn.

Artikel gaat hieronder verder

Maar als je dan weer terugkomt in je eigen huisje, met daarin je eigen (en altijd het allerlekkerste) bed, dan hoor je ons ook echt niet klagen. En toch, als we daar dan een paar dagen in hebben gelegen, verlangen we alweer naar iets nieuws. Helaas staat er (nog steeds) geen geldboom bij ons op het balkonnetje, dus kunnen wij ook niet iedere maand het vliegtuig pakken. We wish! Dus moet je het soms maar doen met wat je hebt. Nu hebben wij een ‘privilege’ en dat is dat wij in deze prachtige hoofdstad wonen. Dit voelt soms als een kleine stedentrip op zichzelf.

Nu hebben wij al een keer een staycation in eigen stad gehad op een van deze woonboten, maar waar wij ook echt van kunnen genieten is verblijven in een grachtenpand of een prachtig pand in de stad. En nee, dan hoeven wij geen 500 vierkante meter statisch pand (mag wel). Al is het een kleine 35 vierkante meter appartementje. Gewoon even in de drukte van de stad het gevoel hebben dat je dromen uitkomen en boven je standaard leven.

Rebel – Private Room

Dit appartement bevindt zich meteen in het centrum van de stad. Je verblijft in een prachtig pand uit de zestiende eeuw en bent op loopafstand van de Dam en Centraal Station.

Airbnb Amsterdam

Foto’s: Airbnb

Airbnb Amsterdam Airbnb Amsterdam Airbnb Amsterdam

Lovely hideout in the middle of AMS

Het is mini, maar het is prachtig. Een huisje aan het Leidseplein. Stap je de deur uit ben je meteen te vinden in de drukte van de stad. Zo ben je overal in een paar minuten loopafstand. Wij weten het wel hoor!

Airbnb Amsterdam Airbnb Amsterdam Airbnb Amsterdam Airbnb Amsterdam

Cozy room in penthouse at gracht

Het is misschien een beetje (heel erg) fout, van die witte leren banken. Maar zo gaat dat ook ‘bij ons in de Jordaan’. Al bevindt dit huis zich niet op deze locatie, maar een paar meter ervan verwijderd. En voor die 110 vierkante meter hebben we het dan wel over.

Airbnb Amsterdam Airbnb Amsterdam Airbnb Amsterdam

Airbnb Amsterdam

17thC. Studio centrum Amsterdam

Als wij naar het volgende huisje kijken, krijgen wij meteen een nostalgisch gevoel. Zo kwamen wij vroeger tijdens onze basisschool pauzes altijd even een plakje cake eten bij Oma Jordaan. Ja, zo noemden wij haar echt. Op de derde verdieping van een pand op de Westerstraat zag het er precies zo uit. De oubollige inrichting en typisch Amsterdams.

Airbnb Amsterdam Airbnb Amsterdam Airbnb Amsterdam Airbnb Amsterdam

 

EXTRAORDINARY A’dam apt. with FAB balcony!

Oké, we spelen een héél klein beetje vals, maar dit is een leugentje voor jullie bestwil, echt waar! Dit appartement is dan niet midden in het hart van Amsterdam, maar wel in De Pijp. En we weten allemaal dat De Pijp momenteel een van de hipste buurten is. En als je er met z’n tweetjes heen gaat, betaal je echt niks voor zo een beauty.

Airbnb Amsterdam Airbnb Amsterdam Airbnb Amsterdam Airbnb Amsterdam

100%Centre-Studio 2 Private Floor/Bathroom

En dan als je je weer verplaatst naar het centrum van de stad, worden de appartementen steeds kleiner. En noemen wij het een studio. Maar meer heb je in zo een stad toch eigenlijk ook helemaal niet nodig?

Airbnb Amsterdam Airbnb Amsterdam Airbnb Amsterdam Airbnb Amsterdam

Cozy room with shared living

En we eindigen weer op het Leidseplein. Centraler dan dit kunnen wij het bijna niet bedenken. In de buurt van het Rijksmuseum, op loopafstand van de winkelstraten, maar het Rembrandtplein is ook niet al te ver weg. Meer zin in een drankje in De Pijp? Ook op loopafstand. Als je het ons vraagt het beste plekje.

Airbnb Amsterdam Airbnb Amsterdam Airbnb Amsterdam Airbnb Amsterdam

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram