Entertainment Films Slider

Met deze Carry Slee films op Netflix sluit jij je jaar heerlijk nostalgisch af

Afblijven

Foto: Afblijven RCV

Aan het einde van het jaar ga je altijd terugdenken aan de hoogte- en misschien wel dieptepunten van het afgelopen jaar. Wat ging er goed, wat ging er mis? Was het die ene geweldige trip in februari naar een ver land? Bij die gedachte hoor je weer dat ene nummer en ruik je weer die ene geur. Nostalgisch. Maar als we dan echt aan nostalgie denken, dan denken we iets verder terug in de tijd dan het afgelopen jaar.

Artikel gaat hieronder verder

Het einde van het jaar kun je dus afsluiten met dit soort nostalgische momenten (altijd fijn om even stil te staan bij zo een, misschien wel turbulent, jaar). Maar waarom zou je het jaar niet écht nostalgisch afsluiten als dat mogelijk is? Daar weet Netflix uiteraard wel weer raad mee en had dezelfde gedachtegang als wij. Netflix heeft namelijk recent alle verfilmingen van de boeken van Carry Slee online gegooid. In die tijd waren dat wel echt onze lievelingsfilms. Dus laten we het jaar echt nostalgisch afsluiten en even terug gaan naar je middelbareschooltijd met deze films!

Afblijven

We moeten natuurlijk beginnen met onze favoriet van toen. Het is overigens ook de eerste verfilming van Carry Slee haar boeken. En als wij aan deze film denken, begint het nummer Vlinders van Brainpower meteen in ons hoofd af te spelen. In Afblijven draait het om Melissa, die wordt gevraagd om mee te dansen in een clip. Dit is alles waar zij van droomt, maar tegelijkertijd is ze ook heel onzeker. Om minder onzeker te zijn en nog beter te kunnen dansen, slikt zij pillen. Dit worden er steeds meer. Hoe kunnen haar vrienden haar tegenhouden?

 

Timboektoe

Het is iedere pubers grootste nachtmerrie. Verhuizen. En al helemaal naar een ander land. Het overkomt Isa en Kars. Hun ouders besluiten een camping te beginnen in Frankrijk. Hier verandert hun leven totaal. Wordt Isa verliefd op Jules die op de camping woont? Wat gebeurt er met hun vriendschappen in Nederland? En hoe zit het met die vijfsterren camping die in de buurt van camping Timboektoe wordt gevestigd?

 

Radeloos

Waarom de films van Carry Slee zo een gigantisch succes waren? Omdat je jezelf soms zo heerlijk kon verplaatsen in de levens van de hoofdrolspelers. Heerlijk dramatisch. Zo heeft Yara een oogje op Paco, maar heeft Paco een relatie met Floor en ziet hij haar niet staan (we’ve all been there). Ook wil de moeder van Yara dat zij fotomodel wordt, maar Yara wil liever naar de kunstacademie. Yara besluit om af te vallen, in de hoop dat Paco haar wel zit staan (puber logica). Alleen slaat dit vervolgens volledig door. Ze eet te weinig, steekt haar vinger in haar keel na het eten en gebruikt zelfs laxeermiddelen. Alles om dun te worden. Ziet Paco haar hierdoor wel staan of brengt zij zichzelf alleen maar in de problemen?

 

Lover of Loser

Ook deze film heeft weer zo een heerlijk (als we het mogen zeggen) afgezaagd verhaal. Eentje die zo makkelijk wegkijkt. In Lover of Loser zijn Eva en Mees verliefd op elkaar zonder dat ze het weten. Als Eva geen aandacht krijgt van Mees, besluit ze met Ricardo op te trekken. Ricardo nodigt Eva uit om samen naar Parijs te gaan, maar ze vertrekken niet naar Parijs. Eva wordt in een bordeel gestopt. Weet Mees haar terug te vinden?

Razend

De film Razend is een van de populairste films van Carry Slee. Deze heeft ook een Rembrandt Award gekregen voor Beste Jeugdfilm in 2012. Dit is namelijk een van de films met een meer diepgaand verhaal. Het is niet je typische jeugdfilm, maar een film met wat meer diepgang. In deze film gaat het over Sven. Hij wil graag regisseur worden en vraagt Roosmarijn om mee te werken aan zijn eerste speelfilm. Thuis wordt Sven vaak in elkaar geslagen door zijn vader, maar hij weet dat goed te verbergen. Op een dag is het er echter zo erg aan toe dat Sven besluit om naar zijn oma te vertrekken. Hier besluit hij om met zijn vader af te rekenen, tot hij erachter komt waarom zijn vader hem slaat.

Spijt!

Ondanks dat alle Carry Slee films van die makkelijke films zijn om weg te kijken, hebben ze allemaal wel een serieus punt, waar we af en toe bij vergeten stil te staan. Zo is Jochem het pispaaltje en wordt hij gigantisch gepest. Het pesten wordt met de dag erger en Jochem trekt het niet meer. Op een ochtend krijgt de klas te horen dat Jochem niet is thuisgekomen na de klassenavond.

Pijnstillers

Casper woont samen met zijn moeder en volgt zijn passie: klassieke muziek en pianospelen. Hij heeft zijn vader nooit gekend, maar gaat toch de zoektocht aan als zijn moeder ernstig ziek blijkt te zijn.

Kappen!

De laatste verfilming van Carry Slee is een wat spannendere film. Het verhaal gaat over Sander, die sinds jongs af aan al bevriend is met Chris en Maarten. Alleen gaan zij nu met een hele foute jongen om genaamd Emiel. Die drie vormen nu een gewelddadige bende, die mensen beroven en bedreigen. Op een dag is Emiel getuige van Chris die iemand ernstig mishandeld. Als Emiel naar de politie wil gaan, dreigt Emiel Sanders vriendin Indra wat aan te doen. Hoe lost Emiel dit op?

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram