AMSTERDAM Do Slider

Mick de Lint lanceert zijn eerste boek en expositie ‘The Kids Are Alright’

In een tijd waarin gekunstelde perfectie de popcultuur domineert, komt fotograaf en filmmaker Mick de Lint met een frisse en spontane kijk op jongeren vandaag de dag. Het internet en social media zijn doordrenkt met gepolijste, naar perfectie strevende fotografie. Daarbij is steeds minder ruimte voor authenticiteit en jeugdige, speelse vreugde. Dat zijn nu juist de elementen die Mick de Lint weer tot leven wekt in zijn nieuwe boek ‘The Kids Are Alright’. Met veel gevoel voor timing, vertelt Mick het verhaal van een groep jeugdige, speelse karakters, en legt niet alleen de dynamiek binnen deze groep jongeren vast, maar laat ook hun kwetsbaarheid zien in een fase van zelfontdekking en emotionele ontwikkeling. Het is een levendig verhaal vol natuurlijke schoonheid, een fascinerende studie van jeugdige speelsheid en onschuldig optimisme.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Terwijl de prestatiedruk voor jongeren alsmaar groter wordt in een wereld die onwaarschijnlijk snel verandert, is de boodschap van dit boek dat je je vooral niet in jezelf moeten keren, maar je speelsheid en spontaniteit juist moet koesteren, ongeacht je leeftijd. We stoppen niet met spelen omdat we oud worden, maar we worden oud omdat we stoppen met spelen.

Naast zijn eigen projecten werkt Mick voor merken als Adidas, Calvin Klein, Tommy Hilfiger, Scotch & Soda, Zalando, Asics en Vestiaire Collective. Ook werkte hij met onder anderen Doutzen Kroes, Imaan Hammam and Gigi Hadid.

‘The Kids Are Alright’ zal vanaf 1 maart te koop zijn via www.mickdelint.com. De exhibitie is te zien van 2 tot 21 maart bij Denim City AMS in De Hallen, te Amsterdam.
 

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram