amsterdam Eat

Midden op de Wallen zit de leukste vestiging van Cannibale Royale

(Foto: Shutterstock)

Pfoe hé het heeft eventjes geduurd, maar we hebben de Cannibale Royale in Amsterdam uitgespeeld. Gisteravond was het dan eindelijk zover, we bezochten de vestiging aan de Nieuwe Niezel (da’s midden op de Wallen). Met de opening van de deze (inmiddels met de vestiging in Noord erbij al de vierde) Cannibale laten de heren erachter zien waarom ooit de uitdrukking ‘don’t change a winning team’ bedacht is, want als iets goed is, dan moet het ook zo blijven. Amsterdam is tevens ook groot genoeg om drie (of meer) vestigingen van een restaurant te hebben, want wij 020-ers blijven toch het liefst in ons eigen buurtje.

Artikel gaat hieronder verder

 

We bezochten de Cannibale op de Ruysdael al eens voor een personeelsuitje en die om de hoek bij de Dolly al eens voor een mannenavondje, nu op naar de derde. Gisteren was dan eindelijk de nieuwste aan de beurt en die zit diep in hartje toeristisch Amsterdam. Het is even wennen wanneer je met je brakke fiets vanuit het ‘stille’ Oud-West je een weg door de Warmoes probeert te banen, helemaal als je nooit in die buurt komt. Toch is dit ook Amsterdam en daarom vinden wij dit ook meteen de leukste locatie van Cannibale. Het eten is (pin ons er niet op vast) precies hetzelfde als in de andere restaurants, dus de kaart kennen we inmiddels uit ons hoofd. Hier moet je niet komen om te Sonja Bakkeren of voor een lekkere quinoa salade, nee hier kom je om zalig sappig vlees te eten.

AAEAAQAAAAAAAAeQAAAAJDIzNDQ2Yjk4LTZjNjUtNDEyMy04ZjgzLTBlNTFhZjAzNGFmYQ

cannibaleroyale1

Cannibale-royale

img-20161228-wa0000-largejpg

photo2jpg

cannibaleroyale1

Daarom beginnen wij met (we delen alles die avond) de chicken wings, de steak tartaar en de nacho’s met kip. Als hoofdgerecht nemen we met zijn vieren de L’Exceptionnel (600 gram), de ribs (omg) en de burger van 180 gram. We wisten van de vorige keer nog dat de ribs hier echt weergaloos zijn en dat is gelukkig nog precies hetzelfde. Die hamburger is helemaal prima, maar die kun je overal in Amsterdam bij de betere hamburgerflipper ook krijgen. Waar het hier écht om gaat is dat stuk vlees, want wat is die lekker zeg. Er zijn weinig restaurants in Amsterdam waar je zo’n lekker stuk vlees kunt bestellen, als bij Cannibale. In een interview met het Parool vertellen de eigenaren dat ze met de vestiging op de Lange Niezel ook een plek voor Amsterdammers willen creëren op de Wallen en dat is ze wat ons betreft prachtig gelukt. Nog een tip van ons, om de hoek van het restaurant achter de oude Kerk zit de TonTon Club (Sint Annendwarsstraat 6), waar je al dat vlees er eventjes af kunt zweten met een paar potjes airhockey of flipperkasten. (foto’s vlees: yourdailylife)

Website Cannibale
Website TonTon Club

    Instagram