Do Series

Must see: Oprah Winfrey special over racisme

Naar aanleiding van de dood van George Floyd en de daaropvolgende rellen en demonstraties besloot Oprah Winfrey een tweedelige special te maken over raciale ongelijkheid. Vandaag werd bekend gemaakt dat deze special deze week ook in Nederland op tv te zien zal zijn. Zowel TLC als Discovery zenden zondag om 22.00 en om 23.00 uur de special uit.

In de special, die ‘Oprah Winfrey Presents: Where Do We Go From Here?’ heet, spreekt Oprah met activisten, artiesten en leiders uit de Afro-Amerikaanse gemeenschap over systematisch racisme en de huidige situatie in Amerika. Gasten in de special zijn onder anderen de burgemeester van Atlanta Keisha Lance Bottoms, regisseur Ava DuVernay, politica Stacey Abrams, acteur David Oyelowo en schrijver Ibram Kendi. In Amerika werd gisteren het eerste deel uitgezonden en vandaag het vervolg.

Laten we leren en blijven leren, dat is het minste wat we kunnen doen. Lees je in over racisme, bekijk series zoals deze van Oprah en films zoals The 13th op Netflix, volg het nieuws en speak up tegen vrienden, familieleden en onbekenden die racistische uitspraken doen. We kunnen dit alleen samen. Laten we onze krachten bundelen om racisme voorgoed de wereld uit te helpen. Enough is enough.

Bron: RTL Boulevard

No Comments

    Leave a Reply