Documentaires Entertainment

Must watch: nieuwe Netflix docu over 16-jarig meisje dat levenslang kreeg

Foto: Four States

Waarschijnlijk heb je tijdens deze quarantaine al heel Netflix uitgespeeld en niks meer om te kijken. Wij hebben de volgende boodschap voor je: houd vol en heb geduld want er verschijnt binnenkort weer een hele spannende documentaire op Neflix die het bloed onder je nagels vandaan haalt..

Het verhaal

De documentaire gaat over Cyntoia Brown die op haar 16e werd veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor de moord op de 43-jarige Johnny Allen. Brown moest van haar toenmalige vriend die een pooier was seks hebben met Allen voor geld. De pooier van Cyntoia, Garion McGlothen, was verslaafd aan drugs en hij gebruikte haar om geld binnen te halen zodat hij drugs kon kopen. Als ze terugkwam zonder geld werd ze door haar pooier mishandeld en verkracht. Ze was op hele jonge leeftijd slachtoffer van sex trafficking en schoot naar eigen zeggen Johnny Allen dood uit zelfverdediging. Hij liet haar tijdens hun afspraak bij hem thuis namelijk zijn wapencollectie zien en zij was bang dat hij haar zou vermoorden. Ze werd in 2004 veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf, maar kreeg na heel wat jaren eindelijk hulp uit onverwachte hoek.

#FreeCyntoia

Meerdere wereldsterren zoals Rihanna en Kim Kardashian namen het voor Cyntoia op en brachten de bovenstaande hashtag tot leven. Zij vonden het net als waarschijnlijk iedereen die dit verhaal leest onbegrijpelijk dat iemand van 16 die een enorm zware jeugd heeft gehad, vervolgens werd aangezet tot sex trafficking en iemand vermoorde uit zelfverdediging wordt veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf en kwamen in opstand. De case van Cyntoia werd wereldnieuws en werd door de rechter opnieuw bekeken. 15 jaar later in 2019 werd Cyntoia Brown vrijgelaten en heeft ze een boek uitgebracht om een licht te schijnen op het verschrikkelijke Amerikaanse rechtssysteem en om haar kant van het verhaal te vertellen. In de documentaire zullen we vast en zeker ook weer enorm boos worden op het oneerlijke rechtssysteem van de Amerikanen, maar gelukkig weten we alvast dat de documentaire en goede afloop zal hebben.

De documentaire ‘Murder to Mercy: The Cyntoia Brown Story” is vanaf 29 april te zien op Netflix.

No Comments

    Leave a Reply