Food & Health Slider

Na het zien van deze Netflix docu’s ga je heel anders over eten denken

(Screenshot YouTube / Netflix)

Tegenwoordig zijn we steeds meer en meer bewuster bezig met ons voedsel. Waar komt het vandaan, waarom toch die massaproductie en waarom eten we met z’n allen nog steeds zoveel vlees? Dat zijn een beetje de vragen die je anno 2017 steeds vaker en vaker hoort. Daarom dit keer even niet een gezapige romcom Netflix-lijst (ook heel leuk, je vindt ze hier), maar docu’s die je laten nadenken over de voedselindustrie.

Betting on Zero | Deze docu is nog maar net uit op Netflix, maar zorgt nu al voor veel spektakel. De documentairemakers duiken in de duistere wereld van Herbalife. De op het oog zo onschuldige voedingssupplementen gigant, blijkt bedacht te zijn als ‘pyramidespel’. Aanrader:

 

What the Health | Verschillende gezondheidsorganisaties krijgen miljarden euro’s van grote bedrijven en daardoor houden ze veel informatie voor je achter, belangrijke informatie. Deze documentaire probeert je een bewust beeld te geven van de voedselindustrie en onderzoekt het verband tussen voeding en ziekte.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Food Choices | Wat is het gezondste dieet dat we kunnen volgen voor onszelf, onze volgende generaties en onze planeet? Is het wel echt nodig om alleen maar plantaardige producten tot ons te nemen? In Food Choices probeert men hierachter te komen.

Sustainable | Een chef-kok, een paar boeren en een aantal omstanders bespreken de opkomst van duurzaam voedsel. Tegenwoordig leven we in een wereld van massaproductie en de mensen in deze documentaire leggen je uit waarom het goed is om te stoppen met deze vorm van produceren.

Een kritische noot: wanneer je Googled op bijvoorbeeld de ‘What the Health’ docu, krijg je ongeveer evenveel voor- als tegenstanders te zien. Om je horizon zo breed mogelijk te houden, hier een (Nederlands) artikel met daarin tegenargumenten voor wat er in de docu wordt beweert.