Entertainment Films

Na het zien van deze Netflix films slaap jij niet meer zonder nachtlampje

The Open House

Foto: Scifinow

Warning: Kijk deze films zeker niet als je ’s avonds laat alleen thuis bent. Wij hebben bij sommige van deze films wel de fout gemaakt om dit te doen. Het resultaat hiervan is dat wij niet meer naar de wc durfden te gaan. En we geven ook eerlijk toe dat we die nachten het nachtlampje hebben aangehouden. Begrijp ons niet verkeerd. We houden er wel van om een beetje weg te griezelen met een goede horrorfilm. Al kijken we de helft van de film met dichtgeknepen ogen of een kussen voor ons gezicht, blijft dit toch een van onze lievelingsgenres. Ben jij iemand die hier niet bang voor is? Dan zijn deze films appeltje-eitje. Vind jij horror maar helemaal niks? Dan zijn deze romcoms misschien wat voor jou!

The Open House

Voor ons was het al een reden om deze film te kijken, omdat we een bekend gezicht zagen. Dylan Minnette (Clay in 13 Reasons Why) schittert in deze horrorfilm. In deze film verhuizen Logan (Minnette) en zijn moeder naar het huis van zijn tante, tot dat dit huis wordt verkocht. Na de eerste bezichtigingen in dit huis klinken er vreemde geluiden in het huis. Alsof iemand nooit is weggegaan.

 

Artikel gaat hieronder verder

The Ritual

Het volgende verhaal is er eentje die zich afspeelt in de bossen. Klinkt als een typisch horrorverhaal, maar The Ritual is gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijver Adam Nevill, wat wordt beschreven als zijn beste boek. Nadat hun vriend is omgekomen, komt een vriendengroep van de universiteit weer bij elkaar. Ze besluiten om samen te gaan hiken door de Scandinavische bossen. Eenmaal in de bossen, stuiten ze op een bedreigende aanwezigheid.

 

Clinical

Dit is zo een heerlijke mindfuck die je telkens op het verkeerde been brengt en je (hoe bang je ook bent) blijft kijken. In Clinical is Dr. Jane Mathis een psychiater die haar patiënten helpt om trauma’s te verwerken. Alleen is het lastig andere mensen te helpen als ze zelf ook wordt achtervolgd door een duistere herinnering, die zij zelf nog niet heeft verwerkt.

 

I Am the Pretty Thing That Lives in the House

Toen het bekend werd dat deze film uit zou komen op Netflix, werd dit toen al de engste film genoemd. Een film die veel mensen niet af durfden te kijken. In deze film is Lily een verzorgster die wordt ingehuurd om voor een oudere, stervende vrouw te zorgen. In deze vrouw haar landhuis doet Lily de ontdekking dat er iets niet helemaal klopt in dit huis.

 

You’re Next

Plaats een groot huis in een verlaten bos en je hebt de perfecte horrorfilm. Wat maar weer blijkt uit de volgende film, waar de familie Davidson een familie-uitje houdt in een groot landhuis. Wat op het perfecte uitje lijkt, verandert het al snel in een groot drama, wanneer zij worden aangevallen door een groep moordenaars. Al hadden deze sadistische moordenaars niet gerekend op Erin, de vriendin van de jongste zoon, die niet heel makkelijk te vermoorden is.

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram