Travel

NEST in Tulum is een must visit voor jouw volgende vakantie

Van de week lieten we jullie al een klein stukje zien van onze waanzinnige trip naar Tulum in Mexico. Maar een van de dingen die je absoluut niet mag missen is de ZEN-sfeer bij NEST in Tulum.

NEST is ontworpen en gebouwd door James Chippendale. Na het verslaan van kanker besloot de voormalig filmmaker uit Austin zijn huis te koop te zetten en te verhuizen naar Tulum. Na een aantal waanzinnige jaren als vakantie bestemming werd dit zijn nieuwe thuis. En terecht. We hebben met eigen ogen gezien hoe fijn deze plek is. Tropisch warm, palmbomen en alleen maar relaxte mensen. Een heel groot contrast met de drukte van Amsterdam.

 

NEST laat zich het best omschrijven als een oase van rust, cliché maar waar. Vanaf het moment dat je de hoge poort binnen loopt voelt het zachte witte zand, de temperatuur, de beschutting van de jungle en de glimlach van het personeel als thuis komen. Wij verbleven in Jungle hut 2, een klein maar heel gezellige kamer op de eerste verdieping. NEST telt in totaal maar 9 kamers of eigenlijk mini huisjes. Allemaal uniek ingericht op een hele moderne manier met landelijke producten. Dus veel hout, natuursteen en lichte kleuren. Het witte zandpad door de jungle, wat bijna elk uur netjes geharkt wordt en vrij wordt gemaakt van bladeren, lijdt je naar de bar en het restaurant. Beide met uitzicht op palmbomen, een wit strand en turquoise zee. Op het strand vind je genoeg bedjes en zitzakken voor alle 9 kamers van NEST. Bij aankomst kregen wij een mojito geserveerd en namen plaats in een zitzak. Je voelt hem al aankomen, ‘s avonds toen de zon onder ging zijn we stevig aangeschoten pas uit die zitzak geklommen.

NEST ligt net als veel andere top locaties in Tulum aan het strand, gebouwd en verscholen tussen de bomen van de Mexicaanse jungle. Maar allemaal wel centraal gelegen aan de hoofdweg waar alle toffe restaurantjes, winkels en barretjes zich bevinden. Soms lijkt het een beetje of Tulum is gemaakt voor Instagram, het is er zo belachelijk fotogeniek. Elke bar lijkt wel te zijn gemaakt met het idee er zo fotogeniek mogelijk uit te zien.

Wij zijn in een week tijd echt verliefd geworden op Tulum en sluiten dan ook niet uit dat wij net als James ooit de stoute schoenen aan trekken en lekker daar truien gaan vouwen en verkopen!

Wil je meer weten over NEST kijk dan even op hun website of volg hun op Instagram voor heerlijke jaloersmakende foto’s!

 

 

No Comments

    Leave a Reply