Entertainment Series Slider

Netflix breidt aanbod originele animatieseries uit met iconische verhalen van Roald Dahl

Netflix Roald Dahl

Screenshot: YouTube Netflix

Wat hebben Sjaakie en de Chocoladefabriek, De GVR en Matilda alle drie met elkaar gemeen? Ja, het zijn allemaal boeken van Roald Dahl. Misschien heb je ze gelezen, misschien ook niet. Maar dat is niet het enige wat ze gemeen hebben. Alle drie de boeken zijn ook nog eens verfilmingen. De verhaallijnen zijn alle drie super verschillend, maar tóch stopt het daar niet met gelijkenissen.

Artikel gaat hieronder verder

Het is weer tijd dat onze favoriete streamingsdienst ons gelukkig komt maken. Alweeeeer? Ja, alwéér! Netflix heeft zojuist bekend gemaakt dat zij de geliefde verhalen van onder meer Sjaakie en de Chocoladefabriek, De GVR, De Griezels en Matilda opnieuw tot leven laten komen. En dat betekent niet dat ze de films op Netflix gaan droppen. Nee, Netflix en The Roald Dahl Story Company maken bekend dat het ‘Roald Dahl’-universum op Netflix wordt uitgebreid met exclusieve nieuwe animatieseries.

Decennialang inspireren Roald Dahls verhalen award winnende film- en theatermakers wereldwijd. Netflix brengt nu voor het eerst een reeks van verschillende series en specials voor alle leeftijden uit. Deze series en specials zullen bestaan uit de volgende: Charlie and the Chocolate Factory, Matilda, The BFG, The Twits, Charlie and the Great Glass Elevator, George’s Marvellous Medicine, Boy – Tales of Childhood, Going Solo, The Enormous Crocodile, The Giraffe and the Pelly and Me, Henry Sugar, Billy and the Minpins, The Magic Finger, Esio Trot, Dirty Beasts and Rhyme Stew.

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram