Entertainment Films Series

Netflix heeft gisteravond maar liefst 23 Emmy’s binnengesleept

Queer Eye

(Foto: Netflix)

Wij doen niets liever dan voor jullie hier op het blog de leukste Netflix-lijstjes plaatsen. Van de beste romcoms tot alle Netflix films met Ryan Reynolds. Maar dit volgende overzicht heeft eigenlijk geen introductie nodig, want gisteravond was het groot feest bij Netflix. Samen met de andere streamreus (HBO) hadden ze respectievelijk 112 en 108 Emmy nominaties op zak. Ongekend! Er is geen winnaar uit de bus gekomen, want zowel Netflix als HBO heeft 23 beeldjes mee naar huis genomen. De grote winnaar van HBO was Game of Thrones, die meerdere beeldjes (best drama series en best supporting actor in een drama – Peter Dinklage) heeft binnengehaald en voor Netflix sleepte The Crown de meeste beeldjes binnen.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Het is vooral voor Netflix een grote beloning voor al het harde werk, aangezien zij pas sinds 5 jaar (met House of Cards) begonnen zijn met ‘original scripted series’. Dus geen aangekochte series, maar echt series die de streamer zelf produceert. De grote winnaar in het algemeen is tijdens de Emmy’s 2018 was The Marvelous Mrs. Maisel. Deze serie (Amazon) won de prijs voor beste komedieserie, beste actrice (Rachel Brosnahan), beste vrouwelijke bijrol (Alex Borstein), beste script én beste regie. Zo, dat moet wel goed – en behoorlijk grappig – zijn en dat is het ook al wij de trailer mogen geloven:

 

 

Maar omdat de meeste mensen in Nederland en België toch Netflix hebben, hier een overzicht van alle winnende series (zie de volledige lijst hier):

 

Seven Seconds (Outstanding Lead Actress in a Limited Series or Movie)

Godless (Outstanding Supporting Actress + Actor in a Limited Series or Movie)

Black Mirror: “USS Callister” (Outstanding Television Movie)

Queer Eye (Outstanding Structured Reality Program)

Glow: Pilot (Outstanding Directing For a Comedy Series)

The Crown, “Paterfamilias” (Outstanding Directing For a Drama Series)

Black Mirror, “USS Callister” (Outstanding Writing For a Limited Series)

John Mulaney: Kid Gorgeous At Radio City (Outstanding Writing for Variety Special)

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram