Entertainment Films Slider

Netflix romcoms die jouw eenzaamheid tussen kerst en oud en nieuw vullen

No Strings Attached

Foto: Paramount Pictures

Goed, de kerstdagen zijn voorbij. En er zijn altijd twee type mensen: de één gaat nog helemaal lekker op alle foute kersthits en zingt Mariah Carey vol mee. Dat is overigens ook zo een type die tot februari zijn kerstboom laat staan. Wat er dan nog van over is dan. En dan heb je de ander: die maar al te graag die rommel opbergt en de andere playlistjes weer aangooit. Leuk geweest. En wij moeten heel eerlijk toegeven dat wij die tweede zijn. Don’t get us wrong, we houden van kerstmis. Maar inmiddels hebben we iedere kerstfilm al gezien en het aanbod van Netflix is gigantisch, dus waarom blijven hangen in iets wat je volgend jaar ook wel weer kunt kijken?

Artikel gaat hieronder verder

En dan komt de periode tussen kerst en oud en nieuw. Hoeveel dagen zijn het überhaupt? Welke dag is het ook alweer? Het zijn die dagen waar je eigenlijk alles en iedereen een beetje vergeet. De perfecte reden om lekker in je bed te blijven liggen en een beetje te ‘chillen’. Vooral veel te Netflixen dus en een beetje de slaap in te halen die je deze kerstdagen hebt gemist. Want zo een maaltijd koken voor de hele familie, dat heb je niet zo 1, 2, 3 gedaan. Nu zijn de feestdagen ook van die dagen waar je je héél gelukkig voelt, of waar je een beetje een Debbie Downer bent, omdat jij dit jaar (en alle jaren ervoor) níét met je lover aan een tafel zat. En jij maar door je Instagram Stories swipen om niet even een #kotsbakje te pakken voor al die liefdeskoppels (of zijn we stiekem gewoon heel jaloers?).

Netflix

Gif: Giphy

Dus wat doe jij tussen kerst en oud en nieuw? Juist, je zoekt zelf de liefde maar op. Daar horen een paar dingen bij: je bed, een goede bak Ben&Jerry (or anything sweet) en niet te vergeten je grote liefde Netflix met een paar goede romcoms. YES! Daar heb je toch nooit genoeg aan?

Before We Go

Van die heerlijk, cheesy, zoetsappige, did we say cheesy, romcoms. Dat is toch alles wat je wil op zulke dagen? Zo een romcom waar je lekker niet bij na hoeft te denken en gewoon even lekker weg kunt kijken. Voor als je even de chipskruimels uit je bed wil kloppen en de film niet op pauze wil zetten. Hier is Before We Go. De film speelt zich af in het bruisende New York. Hier haast een vrouw zich voor haar trein naar Boston. Onderweg wordt zij alleen overvallen. Op het station ontmoet zij een man, waarmee ze een bijzondere band opbouwt in een nacht.

 

Home Again

Als je Reese Witherspoon op je beeldscherm ziet, dan weet je eigenlijk wel dat het altijd goed zit (al zal er nooit iets beters zijn dan Legally Blonde). Maar humor is gegarandeerd. In deze film is Alice gescheiden en besluit terug te gaan naar Los Angeles met haar twee dochters. Op haar veertigste verjaardag ontmoet zij drie mannen die op zoek zijn naar een plek om te verblijven. Van Alice mogen zij in haar gastverblijf wonen, alleen loopt het niet helemaal soepel als haar ex ineens voor de deur staat.

 

Forgetting Sarah Marshall

Mogen wij iets al een gouwe ouwe noemen als een film tien jaar oud is? Wij vinden in ieder geval van wel, dus bij dezen: een gouwe ouwe. Wat doe je als je als koppel uit elkaar bent en allebei besluit op vakantie te gaan, maar op exact dezelfde bestemming terecht komt. En je ex heeft dan ook nog eens een nieuwe vriend.

 

Along Came Polly

Van de ene klassieker naar de ander. Als Reuben op huwelijksreis is wordt hij bedrogen door zijn vrouw. Als hij dan eenmaal thuis is komt hij weer in contact met oud-klasgenoot Polly. Reuben vraagt haar mee uit en probeert een relatie met haar op te bouwen. Alleen is het leven van Polly niet helemaal zijn leefstijl.

 

No Strings Attached

Elke twenty to thirty something heeft vast wel eens in deze situatie gezeten. Emma en Adam zijn beste vrienden en hebben een perfecte regeling: een seksuele relatie zonder enige verplichtingen. Maar lukt dit ze ook echt? Blijven de gevoelens uit en wat gebeurt er als hun relatie naar meer smaakt?

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram