Travel What to do Nederland

Dit jaar niet naar het buitenland? No problem, ‘Expeditie Achtertuin’ it is!

Foto: Expeditie Achtertuin

Door het coronavirus zijn al onze zomervakantieplannen in duigen gevallen. Dat weekje Bali of Ibiza kan je zo goed als zeker gedag zeggen, maar dat betekent niet dat je deze zomer geen mooie plekken kan bezoeken. In ons eigen kikkerlandje zijn er namelijk ook enorm veel mooie plaatsen en in hun boek ‘Expeditie Achtertuin’ laten professionele fotografen en reisverslaggevers Bas van Oort en Dirk Wijnand deze maar al te graag aan je zien.

Wie is wie?

Dirk Wijnand (eerste foto) is reisverslaggever en fotograaf. Hij schreef achtergrondverhalen en reisreportages voor het Algemeen Dagblad en Lonely Planet en bezocht voor zowel de Nederlandse als de Amerikaanse National Geographic Traveler verre bestemmingen én plekken om de hoek. Ook is hij een van de ‘digital nomads’ van National Geographic Traveler. Leuk weetje: Dirk heeft ook twee jaar voor onze blog verschillende reisverhalen geschreven en is hiervoor onder andere naar Canada, Suriname en Japan geweest.

Bas van Oort (tweede foto) is schrijver en reisjournalist. Zijn reisreportages verschijnen in onder meer De Standaard en National Geographic Traveler. Vorig jaar verscheen zijn debuut ‘Het wonder van Iowa’, over zijn ploeterreis door Amerika; een 5000 kilometer lange fietstocht van Washington DC naar Seattle. Momenteel werkt hij aan zijn tweede boek ‘IJsvogels’.

Over het boek

Na alle uithoeken van de aarde te hebben bezocht, besloten globetrotters Bas van Oort en Dirk Wijnand hun eigen land maar eens even te leren kennen. Een jaar lang reisde het duo door Nederland en deed daarvan met de meest prachtige beelden verslag op hun Instagram-pagina @expeditieachtertuin.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Hadden we al verteld dat je niet de hele wereld over hoeft te reizen om iets moois te zien? Want: er is genoeg schoonheid en avontuur om de hoek. Welnu, we hebben binnenkort bewijs op papier. Vanaf 15 mei ligt dit koffietafelboek in de winkel. Waarin we het mooiste van Nederland laten zien, van Zuid-Limburg tot de Wadden en van Zeeuws-Vlaanderen tot het Paterswoldse Meer. Meer dan genoeg inspiratie voor komende zomer dus. En zolang we nog niet massaal naar buiten kunnen, haal je buiten met dit boek alvast naar binnen. Reserveren via link in bio! . . . #nederland #netherlands #thisisholland #holland #reizen #visitnetherlandsfrom🏡 #avontuur #travel #buitenspelen #fotografie #ontdekken

Een bericht gedeeld door Expeditie Achtertuin (@expeditieachtertuin) op

De boodschap van het boek? ‘Stap een keer niet in het vliegtuig, maar zoek het om de hoek, het zal je verbazen hoe mooi ons land is, buitenaards mooi soms, en bij vlagen zeer Instagrammable.’ Laat Dirk Wijnand ons weten. ‘Die boodschap heeft de afgelopen weken natuurlijk alleen maar meer betekenis gekregen. Het ziet er niet naar uit dat we de komende maanden op reis kunnen en als dat zo is, dan toch vooral in eigen land. En als wij mensen met ons boek daarbij kunnen helpen of inspireren, dan is onze missie goed en wel geslaagd.’

Met gevaar voor natte voeten en ontmoetingen met grote grazers lieten ze via het strand van Katwijk, de paarse heide op de Posbank, Rotterdamse kades en Friese vaarten zien, hoe waanzinnig mooi, stoer, dromerig en uitdagend Nederland kan zijn. Alle mooie verhalen, avonturen en natuurlijk de meest adembenemende foto’s zijn nu verzameld in een kleurrijk koffietafelboek dat inspireert en uitnodigt om er zelf op uit te trekken in eigen land. En aangezien we deze zomer er toch niet op uit kunnen in het buitenland, komt dit boek met maar liefst 27 hoofdstukken en 256 pagina’s vast en zeker wel van pas.

Het boek is vanaf 15 mei te bestellen via Bol.com en als je erg enthousiast bent geworden kun je het boek ook alvast pre-orderen. Tot die tijd kun je natuurlijk al wat inspiratie opdoen op hun fantastische Instagrampagina.

No Comments

    Leave a Reply