amsterdam Eat Slider

Nieuwe hotspot in Amsterdam-West: galerie annex bar-restaurant ‘NMAG & de bar’

NMAG & de bar - Neeltje de Vries

(Foto: Neeltje de Vries)

BoLo, Bos en Lommer, of zelfs volgens een ietwat snelle vastgoed jongen Bois & Lombre. We hebben het hier natuurlijk gewoon over een van de leukste stadsdelen van Amsterdam, waar wij ruim twee jaar van onze Amsterdamse huizenstoelendans hebben gewoond. Je hebt het Westerpark als je achtertuin en je zit met de fiets ook zo bij unieke rafelrand plekken als bijvoorbeeld de Tuinen van West. Van ons mag ‘up and coming’ Bos en Lommer altijd lekker die rauwe randjes en eigenzinnigheid behouden. Gelukkig past het net geopende No Man’s Art Gallery precies in het plaatje dat wij van dit fijne stadsdeel hebben. Het is niet je zoveelste copy-paste concept, maar een heerlijk eigenwijze tent. Je kunt er namelijk lunchen, borrelen of dineren, terwijl je omringt bent door steeds wisselende kunst. No Man’s Art Gallery is namelijk – je raadt het al – ook een galerie.

(Foto: Chun-Han Chiang)

(Foto: Neeltje de Vries)

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Dus als jij zit te lunchen met bijvoorbeeld de welbekende avocado op toast met chimichurri of een pannenkoek met vanille creme fraiche en vers fruit, kun je ondertussen genieten van de meest mooie kunst. Een meer smakelijke manier om dit jaar aan je goede voornemen – meer musea te bezoeken – te werken kennen wij niet. Win-win! Op de borrelkaart staan verder heel veel lekkere hapjes zoals gefrituurde inktviskrulletjes, papadum en geroosterde aardappeltjes met citroenmayo. Favoriet op de dinerkaart van een vaste klant is de gebakken heekfilet in een saus van shiso blad. Bijna alle gerechten zijn trouwens op aanvraag vega of veganistisch te bestellen. Naast lekker eten serveert NMAG goede wijnen, speciaal bieren, signature cocktails, Japanse whisky’s én huisgemaakte Iraanse limonades. Klik hier voor de uitgebreide menukaart.

(Foto: Milan Anais)

(Foto: Milan Anais)

Huidige expositie

In de expositieruimte van No Man’s Art Gallery is elke twee maanden nieuwe kunst te zien van kunstenaars die Emmelie en Lih-Lan tijdens hun internationale avonturen leren kennen. Tot 20 januari 2019 zijn er bij No Man’s Art Gallery twee exposities te zien. ‘iNcence’ met werken van Buhlebezwe Siwani en ‘When water becomes earth’ met werken van Bertrand Peyrot.

No Man’s Art Gallery / NMAG & de bar | website
Bos en Lommerweg 88-90
T | +31 6 1150 94 71 (voor reserveringen)

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram