amsterdam Eat Slider

Nieuwe hotspot | Restaurant The Birdhouse tegenover Artis ziet er verdomde fijn uit

Als jij aan ons vraagt ‘ga je lekker mee een drankje en een hapje doen in de vogelkooi’, zouden wij snel wegrennen en nieuwe vrienden zoeken. Maar dit was voordat wij van het bestaan van de The Birdhouse wisten, wat ook logisch is aangezien deze prachtplek pas afgelopen weekend open is gegaan. Dat het restaurant zijn naam ontleent aan een volière is niet vreemd, want bij de buren is het pas écht een beestenboel. Als je uit het raam kijkt bij The Birdhouse, zie je namelijk alle vrolijke dierenkoppies van Artis! Het gaat lekker met de Plantagebuurt, want hier vinden wij ook een andere favoriet van ons: restaurant Plantage. Maar verwacht hier geen stoffige vogeltjes of andere viezigheid, aangezien het eerder een ‘Stedelijke jungle’ is geworden. Verantwoordelijk voor dit geheel zijn de leukerds van H-Hospitality, die zichzelf als doel hebben gesteld ‘het buitenleven naar binnen te brengen’. En da’s hen aardig gelukt als je het ons vraagt:

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Everything in bowls. The rest on toast.

‘Het is een puzzel van duizend stukjes die we in elkaar leggen. Het is mooi om dat samen met dit team te doen’, blikt Dylan Waterman, chef-kok van The Birdhouse, terug op het proces naar de opening. ‘Maar de laatste stukjes leg je pas als je daadwerkelijk open bent’. Het seizoensmenu dat Waterman opzette serveert ‘everything in bowls and the rest on toast’ – wereldse gerechten in schaaltjes of internationale sandwiches voor lunch. Een meat ball spaghetti naast pekingeend op toast.

Ruil de concrete jungle even in voor een designoerwoud vol wereldse gerechten. The Birdhouse is vanaf nu 7 dagen per week van 07:00 – 23:00 uur geopend voor ontbijt, lunch en diner.

The Birdhouse | website
Plantage Middenlaan 46
+31 (0)20 852 5200

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram