Cars & Bikes

NIU <3 Technologie ontketent mobiliteitsrevolutie

In een steeds voller wordende wereld, waarin verstedelijking, transport en daaraan gekoppelde CO2-uitstoot een steeds grotere uitdaging vormen voor de mensheid, kijkt NIU Techologies vanuit technisch oogpunt naar oplossingen. De door hen ontwikkelde lijn elektrische NIU scooters heeft zich in drukbevolkte steden in onder meer China al bewezen en wordt ook in Nederland steeds populairder.

De voordelen van de elektrische scooter in een stedelijke omgeving zijn evident. Auto’s verstoppen de verkeersaderen, nemen waardevolle ruimte in en zorgen met hun uitlaatgassen voor een slechte luchtkwaliteit. Om laatstgenoemde reden raken tweetaktbrommers en –scooters ook steeds meer uit de gratie. De – al dan niet gedeelde – elektrische scooter is het stedelijk vervoermiddel van de toekomst. Technologiebedrijf NIU onderkent dit en heeft zich tot doel gesteld de manier waarop mensen zich door de stad bewegen te optimaliseren. Hiertoe zijn de meest geavanceerde eScooters ter wereld ontwikkeld. In 2015 is in China – waar het stedelijke mobiliteitsprobleem in diverse grote steden in verder gevorderd stadium is dan elders in de wereld – crowdfunding gestart. Doel was om hard- en software te ontwikkelen die hun lijn scooters in de stedelijke mobiliteitsrevolutie voorop laat lopen. Met succes! Inmiddels rijden er wereldwijd ruim 700.000 NIU scooters rond. Zeker in 2018 heeft de onstuitbare opmars van deze scooter een enorme vlucht genomen. Alleen in het vierde kwartaal al zijn wereldwijd 93.611 NIU scooters verkocht.

NIU introduceert drie series op de markt; de N-serie, de M-serie en de U-serie. De N-serie bestaat uit vier verschillende modellen. In de zomer van 2018 zijn in het Louvre in Parijs de nieuwste modellen aan de Europese markt gepresenteerd. De NGT heeft een elektromotor van Bosch met een vermogen van 3kW, een topsnelheid van 70 kilometer per uur en is voorzien van twee Panasonic 18650 Lithium-Ion accu’s. Elke accu heeft een laadtijd van 3,5 uur en met twee volle accu’s kan je zo’n 100 kilometer rijden. De N Pro heeft een maximum snelheid van 45 kilometer per uur, net als de N Sport, die op zijn beurt weer net wat pittiger is onder de motorkap. De M-serie is een lichtere variant, met de M+ Pro geoptimaliseerd voor twee personen. De ultralichte en modulaire U-serie, tenslotte is een instapmodel voor mensen die het elektrisch rijden willen gaan ontdekken.

Vrijwel alle NIU-modellen kunnen worden gekoppeld aan de NIU app. In een wereld waarin ‘the internet of things’ alles verbindt, leken scooters lange tijd een uitzondering. NIU heeft daar eigenhandig verandering in gebracht. Gebruikers ontvangen real-time gegevens over onder meer hun rijgewoontes, diagnostiek, vermogen, accuduur en geschatte actieradius. Door middel van ingebouwde geolocatiebepalingen, heeft de lijn scooters tevens een onovertroffen antidiefstal functionaliteit. Voor de B2B-markt zijn er eveneens talloze mogelijkheden die deze scooters meerwaarde geven. Het N Sharing systeem bevat bijvoorbeeld een API die te integreren is met de meeste mobiliteitsbeheersystemen. In het geval van de N Sport Cargo upgrade kan er tot 50 kilo extra aan vracht worden getransporteerd.

Elektrisch rijden wint in de volle breedte aan terrein. NIU zet specifiek in op de ontwikkeling van elektrische scooters omdat deze ook het stedelijke ruimteprobleem oplossen. Wereldwijd zit het gros van de autorijders nog altijd alleen in de auto, waardoor per persoon veel van de beschikbare ruimte wordt ingenomen. Scooters maken steden voor iedereen meer begaanbaar en elektrische scooters zorgen daarbij ook nog eens voor een schonere lucht. Het dagelijkse scootergebruik ligt gemiddeld tussen de 15 en 20 kilometer, dus met een volle accu kunnen NIU-gebruikers moeiteloos drie tot vier dagen voort. Elektrisch rijden heeft de toekomst, NIU heeft de technologie ontwikkeld om die toekomst zo efficiënt mogelijk vorm te geven.

No Comments

    Leave a Reply