Do Hotspots Slider What to do Amsterdam

Onze 3 favoriete bioscopen in Amsterdam voor de perfecte romantische avond

Dat het nu echt koud is buiten betekent in ons boekje maar één ding: bioscoopbezoek! Gelukkig heb je in Amsterdam ruime keuze uit bioscopen, maar geen een is hetzelfde. Daarom hebben wij onze drie favoriete op rij gezet en omdat je niet met honger in de bios wil zitten, geven we bij elke locatie direct ook een aantal restauranttips.

1. Filmhallen | De ‘jongste telg’ in dit rijtje, maar zeker een welverdiend plekje. Wij zijn fan van de Filmhallen omdat het een goede combi biedt in hun aanbod tussen ‘blockbusters’ en filmhuisfilms. Daarnaast zijn wij vooral ook gek op de locatie, want zoals de naam al een beetje doet vermoeden zit de Filmhallen bioscoop middenin de populaire Hallen.

De Filmhallen
Hannie Dankbaarpassage 12

Qua eten is het hier dus prijsschieten, want in de Hallen is meer keuze qua restaurants dan je maag aankan. Maar wil je wat rustiger aan beginnen, voordat je naar die actiefilm gaat? Dan raden wij de Kanarieclub aan in de Hallen, vanwege hun toffe interieur en verfrissende kaart. Liever niet de hele avond rondhangen in de Hallen? Dan vind je om de hoek ook het fantastische Spaghetteria, waar je aan de lange tafels de perfecte pre-bioscoophap eet.

Spaghetteria West 
Jan Hanzenstraat 32

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

2. The Movies | De reden dat wij ons eerste bioscoopbezoek ooit nog kunnen herinneren, is omdat dit in The Movies was (de film herinneren we ons dan niet meer helaas). Dit is hoe wij een bioscoop zouden tekenen als men dat zou vragen en daarom vinden wij dit wel de mooiste bioscoop van Amsterdam. Hier vind je geen dikke blockbusters, maar meer de echte filmhuisfilms.

The Movies
Haarlemmerdijk 161

(Foto: LeukeTip)

Wat eten voordat je naar de mooiste bioscoop van Amsterdam gaat? Dan zit je hier op de Haarlemmerdijk hartstikke goed, want het bruist van de leuke restaurantjes. Omdat je vaak niet heel veel tijd hebt voor een bioscoopbezoek, zouden wij voor Italiaans gaan en daar zitten een paar hele goede van in de buurt. Zo vind je op een paar minuten afstand fietsen het te gekke Primi (lees ons verslag daarover hier) en vind je op 1 minuut lopen De Pizzabakkers.

Primi Amsterdam
Van der Hoopstraat 96

3. Kriterion | We kunnen natuurlijk niet alleen maar bioscopen aan de westkant van de stad hier neerzetten, maar dat is niet de enige reden dat we voor Kriterion in (randje centrum/) oost gaan. Deze bioscoop/café was onze tweede woonkamer tijdens de studietijd, die we toen maar wat graag inruilden voor onze treurige universiteitskantine. De combi van bioscoop met gezellig café zorgt ervoor dat het in deze top-3 komt, want dat vind je eigenlijk nergens anders (het café van Het Ketelhuis vinden wij een stuk minder leuk bijvoorbeeld). Een date? Ga naar Kriterion!

Kriterion
Roetersstraat 170

Op het gebied van een leuk restaurantje zouden wij het makkelijk houden en iets doorfietsen (als je uit west komt tenminste), naar het Beukenplein. Hier vind je zoveel leuke low-key restaurantjes om uit te kiezen (Maxwell, Bar Bukowski, Thaicoon, Smokin’ Barrels), dat je sowieso met een volle maag naar de film gaat.

Bar Bukowski
Oosterpark 10

(Bar Bukowski)

De Pathé-bioscopen in Amsterdam

De bioscopen van deze keten vind je overal in de stad en zijn ook zeker fijn. Toch vinden wij ze qua locatie vaak niet heel prettig, vooral als je wat lekkers in de buurt wil eten. Maar toch, het is wel zo’n vriend waar je altijd nog tot laat terecht kunt voor wat snel vermaak.