Home Slider

Onze trip naar IJsland werd de vakantie van ons leven

IMG_5050

(Foto’s: Colourful Rebel)

De jaarlijkse verjaardag: naarmate je ouder wordt krijg je daar steeds minder trek in maar goed, voor cadeau’s zetten wij graag onze beste lach op. En met die cadeautjes zat het dit jaar wel snor. Hoogtepunt van deze was toch wel de reis naar IJsland die een van ons van zijn verkering kreeg. IJsland werd bij ons nooit echt als vakantiebestemming gezien maar van die gedachte zijn wij inmiddels genezen. Wat een on-ge-lofelijk vette bestemming is dat!

Vliegen deden wij op woensdagochtend met Icelandair. Vanaf Schiphol gaan er dagelijks vluchten naar IJsland en nog voor een scherp prijsje ook. 2.5 uur vliegen later land je op Keflavik Airport. Volledig tegen de verwachting in is dit een mega modern vliegveld waar alles zo oerstrak geregeld is dat je nergens meer aan hoeft te denken. Nog geen uur na het landen rijden wij in de huurauto al naar Reykjavik. Waar je veelal na zo een reis zo snel mogelijk naar je hotel wilt om die koffers van je af te gooien is dat in IJsland wel anders, de weg naar Reykjavik toe is adembenemend mooi. Je rijdt hier door puur lava landschap, ruig, donker en ongekend mooi. Veel tijd om te stoppen is er niet want we hebben honger dus het is koffers droppen in ons hotel (we sliepen in Hotel Borg, aanrader!) en eten!

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Dat eten kan heel goed in IJsland. Waar je wellicht zou denken dat Reykjavik een slapend dorp is is het tegendeel hier meer dan ooit waar. Eten doe je in de tientallen leuke eettentjes of wat sjiekere restaurants. Lunchen deden wij bij Laundromat, een hip café-achtig tentje waar ze heerlijke hamburgers serveren. Plekken om te dineren kunnen we je ook aanraden. Zo aten wij bij Grill Market (ietwat duurder restaurant maar o zo lekker), Caruso (Italiaanse topper die er lekker kneuterig en knus uitziet van binnen) en Essensia (net nieuw en wat moderner maar tevens heerlijk). Stuk voor stuk niet goedkoop maar wel overheerlijk!

Dag 1 stond in het teken van het ontdekken van de Golden Circle van IJsland. De tour die wij geboekt hadden duurt de hele dag. Je wordt opgehaald rond een uur of 9 in een van de Super Jeeps en gaat hiermee langs tal van bezienswaardigheden op het eiland. Zo kom je langs de Geysir, Gullfoss en de Langjökull glacier. Stuk voor stuk bezienswaardigheden om nooit te vergeten. Wij deden dit uiteraard met een gids die bij alles wel iets te vertellen had, geen gids die je maar niet met rust laat en blijft lullen. Tussendoor wordt er bij de Geysir gestopt om te lunchen om terug te keren naar de thuisbasis alwaar we de oranje overalls mogen aantrekken om een dik uur te scheuren in de buggy’s. Moe, voldaan en helemaal onder de modder stap je hier een uur later uit en kun je niet wachten om onder de douche te stappen. Wat een heerlijke dag was dit en wanneer je IJsland gaat bezoeken raden we je dan ook zeker aan om deze trip of een soortgelijke te boeken. Je komt simpelweg op plekken waar je zelf nooit kunt komen.  Boeken doe je bij Buggy Adventures en de tour die wij deden vind je hier.

IMG_5081FullSizeRender[2]FullSizeRenderFullSizeRender[1]

Dag 2 stond in het teken van wat minder actie. Een wandeltocht naar een van de mooiste natuurbronnen van IJsland, Valley of Reykjadalur. Een wandeltocht van zo’n anderhalf uur door de bergen brengt je op de plek van een van de mooiste natuurlijke zwembaden die je ooit gaat zien. Het water komt hier letterlijk uit de aarde omhoog zetten en komt met precies 38 graden celsius aan de oppervlakte waardoor dit de perfecte situatie is om toeristen in de pamperen. Zelf zijn we het water niet in geweest daar wij niet al te veel tijd hadden, wij moesten op tijd terug naar Reykjavik voor de lunch om daarna door te gaan naar een van IJsland haar andere hotspots: Blue Lagoon.

Waar wij op vakantie meestal de echt drukke hotspots proberen te vermijden hoeft dat bij Blue Lagoon niet, het is daar ten eerste aardig aan het formaat waardoor er genoeg ruimte is voor iedereen. Daarnaast hanteren ze er slots waarop je naar binnen mag. Je wordt verzocht vooraf je bezoek te boeken en daarbij een aankomst tijd aan te geven. Je hebt dan een uur om naar binnen te gaan, eenmaal binnen mag je zo lang blijven als je wilt. Hiermee krijgen ze het voor elkaar dat ondanks dat het een mega populaire bestemming is je hier nooit in de rij staat of enige vorm van drukte om je heen ervaart. Zalig! Tickets boeken doe je hier.

Onze conclusie na een fantastisch weekend IJsland? Wacht niet langer en boek je tickets want deze reis ga je nooit meer vergeten en gaat ook jouw verkering heerlijk vinden!

IMG_5150 IMG_5115 IMG_5076 IMG_5119 IMG_5133 IMG_5130

    Instagram