Home

Op deze manier maak jij ieder einde van Black Mirror’s Bandersnatch mee

Black Mirror: Bandersnatch

Foto: Netflix

Hoevaak hebben jullie Bandersnatch al gekeken en tegelijkertijd dus ook gespeeld? Vaak? Ja, wij ook. Hartstikke schuldig. Maar we zijn elke keer gewoon zo benieuwd hoe het eindigt als we een andere keuze maken. En hoeveel keuzes zijn er wel niet? Benieuwd hoe de film nou eigenlijk is bedacht? Hier zie je hoe dit allemaal tot stand is gekomen.

Artikel gaat hieronder verder

Wij vinden het idee van een interactieve film pretty freaking awesome, maar tegelijkertijd frustreert het ons dat er nog honderden andere opties zijn. Bandersnatch heeft namelijk zo een vijf uur aan beeldmateriaal, waarvan het kan zijn dat jij na 40 minuten al klaar bent, maar ook pas na 2 uur. Zoveel opties zijn er dus. We krijgen een soort kansberekening wiskunde gevoel hierbij. Je weet wel, 20 rode knikkers, 20 blauwe knikkers.

Maar een of andere gast niksnut heeft alles voor jou op een rijtje gezet in een flowchart. We waarschuwen wel alvast: mocht je nog tien keer zelf dit spel willen spelen, deze afbeeldingen staan vol spoilers (klik op de afbeeldingen om ze te vergroten).

Flowchart Bandersnatch

Flowchart Bandersnatch

 

No Comments

    Leave a Reply