Cars & Bikes Slider

Opel maakt met de nieuwe Ampera-e elektrisch rijden in één keer populair


De eerste drie woorden die bij ons binnenschieten bij het denken aan elektrisch rijden zijn: ‘langzaam’. ‘saai’ en ‘geruisloos’. Dat laatste hebben we misschien goed, maar bij die eerste twee dingen kunnen we er niet verder naast zitten. We hebben namelijk de nieuwe Opel Ampera-e mogen testen in Oslo en daar staan onze haren nog steeds van overeind. Wij zijn autoliefhebbers – geen kenners – dus we gingen redelijk blanco naar Oslo toe, om vervolgens van de ene in de andere verbazing te vallen met betrekking tot volledig elektrisch rijden.

Want we weten niet hoe het bij jullie zit, maar wij denken bij elektrisch rijden altijd direct aan lege accu’s en gedwongen overnachtingen bij de schoonfamilie, omdat je daar gestrand bent met de waggie. Die angst neemt Opel met haar nieuwe Ampera-e direct weg, want deze auto is de koningin in haar klasse met een torenhoge actieradius. Waar je met andere volledig elektrische modellen (als de Renault ZOE of de Nissan Leaf) ten eerste niet de ruimte en kracht die de Ampera-e heeft, moet je ook nog eens relatief snel op zoek naar een verlengsnoer. Opel blaast de concurrentie weg met maar liefst 500 kilometer actieradius op een volle accu. Daar moeten we gelijk wel even een kleine kanttekening bij maken, want in de praktijk komt dit neer op zo’n 380 kilometer. Maar da’s alsnog veeeeel meer als je dit vergelijk met auto’s in hetzelfde segment. Voor het dagelijks gebruik van en naar je werk is dit meer dan genoeg om maar een keertje per week even je auto ergens op te laden en dat vinden wij best wel indrukwekkend. Einde test? Zeker niet!

Artikel gaat hieronder verder

Want laat er nu ook een hoop leuke ‘snufjes’ in de Ampera-e zitten waarvan wij best onder de indruk waren. Zo kun je via de myOpel app je smartphone koppelen aan de auto, die dan samen de meest effectieve routes (met oplaadstations) kan bepalen of alvast van tevoren even de verwarming aanzetten (zeg maar doei tegen bevroren handen in de winter). Ook waren wij tijdens de proefrit wel echt onder de indruk van het zogeheten OnStar systeem, wat in feiten een soort van Siri 2.0 is. Met één druk op de knop maak je contact met een Opel OnStar adviseur, die 24 uur per dag voor je klaar staat om bijvoorbeeld een hotel te boeken of een bestemming op te zoeken en de gegevens naar het navigatiesysteem te sturen.

Geen computer, maar een echt persoon. Wij hebben het getest en vroegen de dame van OnStar om een diagnose van de auto uit te voeren. Die bleek gelukkig helemaal in orde te zijn, waarop ze vroeg ‘zal ik voor de grap even toeteren en de lichten aan laten gaan?’. We stonden op een drukke parkeerplaats (dit laatste grapje werkt ook alleen als je in ‘p’ staat) en lachen was het zeker. Maar de feature die er écht uitsprong was het zogeheten ‘One Pedal Driving’.

Dat ‘One Pedal Driving’ vinden wij trouwens echt briljant, want je wordt beloond om een beetje kalm en beheerst te rijden. Het gaat zelfs al snel voelen als een spelletje, waarbij je wordt beloond om je een beetje in te houden. Want ga jij als een malle de berg af met het ‘gas’ ingedrukt? Dan kost je dat natuurlijk extra veel energie. Maar wanneer je dat pedaal een beetje losgaat, ga je toch wel snel genoeg naar beneden én je ziet je accu letterlijk oplopen. Ha, stel je dat eens voor bij een benzineauto, dat de tank voller wordt bij gecontroleerd rijden? Geniaal! Mocht jij nu denken ‘dit is nog een beetje te veel Back To The Future voor mij’, no worries: met een tik op de knop zet je dit uit en rij/rem je als een conventionele auto.

De permanente koppel van 360 Nm en 150 kW (204 pk) die vermeld staan in de brochure zeggen de lezers van Love At First Drive misschien wat, jullie zegt het waarschijnlijk net zo veel als dat het ons doet: bar weinig. Geen punt, want daarom doen wij deze testen voor jullie en we kunnen maar één ding van deze getallen maken en dat is dat de Ampera-E bijzonder pittig is.

Het maakt namelijk niet uit of je dat pedaal nu indrukt bij stilstand of wanneer je op de snelweg 120+ km/u rijdt, je knalt op ieder moment in je stoel van de kracht die je ervaart en dát vinden wij erg fijn. Het blaast voor ons als we heel eerlijk zijn direct het hele stoffige imago van het elektrisch rijden af en het zorgt voor een ongekend fijne en pittige rijervaring. Er is namelijk niets vervelender dan wanneer je op de snelweg iemand wil inhalen (binnen de perken), je gas geeft en er precies niets gebeurt. Je kunt dan wel terugschakelen en met een gierende motor en wat heen en weer bewegingen van je medepassagiers proberen de boel te redden, maar leuk is het niet. Natuurlijk gaat dat pittige rijden wel ten koste van je actieradius, maar je voelt je een stuk minder schuldig richting Moeder Natuur, want dat planken kost je geen druppel vervuilende benzine/uitstoot. Gevalletje win-win? Zeker!

Conclusie?

‘Elektrisch rijden? Dat is toch hartstikke suf en langzaam?’ Dat is een beetje wat wij voor de testrit van Opel’s Ampera-e in Oslo dit weekend dachten. Maar tjongejonge wat zaten wij ernaast zeg, want dit ding trekt als het kan een gemiddelde Porsche eruit bij het stoplicht én je hoeft je niet schuldig te voelen tegenover moedertje aarde om de ‘tank’ leeg te rijden. Dit is echt wel een ervaring die je moet meemaken, want hoe sceptisch wij van tevoren ook waren, bij de derde bocht riepen we al ‘dit moeten we aan onze vrienden vertellen!’. Wij zijn om.

Vanaf 40.995 euro verkrijgbaar via Opel.

    Instagram